Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Φώτης Ραπακούσης στις «Προσωπικότητες στον Καναπέ»


Ο Φώτης Ραπακούσης είναι ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στα Ιωάννινα λόγω της συμβολής του στην διάδοση του πολιτισμού της Ηπείρου. Το πάθος του να συλλέγει ιστορικά αντικείμενα τον οδήγησε να ιδρύσει μουσεία ώστε να τα εκθέτει και να τα μοιράζεται με τον κόσμο.

Σήμερα είναι διευθυντής του Μουσείου Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου που στεγάζεται στο Νησί της λίμνης Παμβώτιδας

Υπάρχουν ωστόσο και πράγματα που ίσως πολλοί να μην γνώριζαν γι' αυτόν. Ο ίδιος πέρασε μια σκληρή παιδική ηλικία μεγαλώνοντας μεταφερόμενος από το ένα ορφανοτροφείο στο άλλο. Η «άγνωστη» και πολυτάραχη ιστορία του, καταγράφηκε στο βιβλίο «Πικρό Γάλα» του Μένιου Σακελλαρόπουλου. Ο Φώτης Ραπακούσης κάθεται «Στον Καναπέ», εξομολογείται και περιγράφει πώς μια τραυματική εμπειρία τον έκανε να γίνει συλλέκτης. Μιλάει για τα μουσεία, τον πολιτισμό, τα ορφανοτροφεία και άλλους σταθμούς της ζωής του που τον σημάδεψαν.

Η συνέντευξη του Φώτη Ραπακούση δημοσιεύεται σήμερα (Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021) στο prosopikotitesstonkanape.blogspot.com, ενώ αύριο στην 13.00 θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε και σε βίντεο μέσα από το YouTube κανάλι του Άγγελου Χόρτη και από τη σελίδα FaceBook @StonKanape.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου