Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Λευκάδα: Πλάνα από την παραλία του Άη Γιάννη - Καλοκαίρι 2022 | 30/06/2022 [ΒΙΝΤΕΟ]



Στιγμιότυπα από την πολυσύχναστη παραλία της Λευκάδας στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Στα πλάνα φαίνεται από απόσταση η Ιερά Μονή Φανερωμένης και το Φρύνι, που βρίσκονται επάνω στον λόφο.

Δήμος Λευκάδας: Εγκρίθηκε η μελέτη για εγκατάσταση χλοοτάπητα στο γήπεδο του Σύβρου


Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Δευτέρα 27/6/2022, εγκρίθηκε η μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης και ο καθορισμός εκτέλεσης του έργου «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΒΡΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», προϋπολογισμού 67.748,00€ και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Κεφαλόβρυσσο: Νέο, μεγαλύτερο και σύγχρονο Πνευματικό Κέντρο



Ένα πλήρως ανακαινισμένο και ακόμη μεγαλύτερο Πνευματικό Κέντρο θα αποκτήσουν οι κάτοικοι του Κεφαλοβρύσου καθώς δημοπρατείται το έργο «Ανακαίνιση – Επέκταση Πνευματικού Κέντρου Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου» συνολικού προϋπολογισμού 229.679,00 (με Φ.Π.Α. 24%).

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Άρτα: Kλοπή από σπίτι ηλικιωμένης με τη μέθοδο της απασχόλησης

 


Kλοπή από σπίτι ηλικιωμένης στην Άρτα με τη μέθοδο της απασχόλησης

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης, που έγινε την 22 Ιουνίου 2022 σε περιοχή της Άρτας.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Ξύλο στα VMA: Γιατί δεν είναι το πρόβλημα το συμβάν, αλλά η νοοτροπία που το ενθαρρύνει

Του Άγγελου Χόρτη

Με αφορμή το περιστατικό σε μία από τις μεγαλύτερες μουσικές διοργανώσεις της χώρας μας, στο οποίο δύο πολύ γνωστοί τράπερς και άντρες της προσωπικής τους φρουράς ενεπλάκησαν σε ξυλοδαρμό, θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου. Αυτές οι σκέψεις δεν αφορούν μόνο το περιστατικό, αλλά και τους σχολιασμούς που γίνονται γύρω από αυτό και πώς αυτοί, άθελα τους, μπορεί να καταλήγουν να μην βοηθούν την κατάσταση. Για την ακρίβεια, θέλω να μιλήσω για την κακή νοοτροπία μας που πιστεύω ότι είναι η βασική αιτία που υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Λευκάδα: Συνέλευση Πρωτοβουλίας Διάσωσης Περιοχής Κάστρου - Οι αποφάσεις [ΒΙΝΤΕΟ]

Aνοιχτή συνέλευση στο χώρο του τουριστικού περιπτέρου πραγματοποίησε η Πρωτοβουλία για την Διάσωση της Περιοχής του Κάστρου, το πρωί της Κυριακής 19 Ιουνίου 2022. Πρόκειται για μια Πρωτοβουλία που τάσσεται κατά της μίσθωσης του τουριστικού περιπτέρου της παραλίας σε ιδιώτες.

ΛΕΑ: Ολόκληρο το 2ο μέρος του 14 Φεστιβάλ - «Η προέλευση της βίας στη Λατινική Αμερική» με τον Χόρχε Βόλπι [ΒΙΝΤΕΟ]

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

ΛΕΑ: Ποιητική βραδιά σε ισπανικά και ελληνικά στον κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του 14ου Φεστιβάλ ΛΕΑ το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιουνίου στον κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε το 2008 και πραγματοποιείται φέτος σε λίγες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και η Λευκάδα.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Δ. Βιβλιοθήκη Λευκάδας: 14ο Φεστιβάλ ΛΕΑ στα ισπανικά, πορτογαλικά και ελληνικά


Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο δροσερό και φιλόξενο κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας το διήμερο 17 & 18 Ιουνίου 2022, με τη μαγεία της Ιβηροαμερικανικής λογοτεχνίας. Το φεστιβάλ ΛΕΑ γίνεται για 14η χρονιά σε λίγες πόλεις της Ελλάδας, ευτυχώς και στη Λευκάδα!

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Ι.Μ. Φανερωμένης Λευκάδος: Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις | Λιτάνευση Εικόνας


Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, πολιούχου του νησιού που εορτάζει ανήμερα του Αγίου Πνεύματος. Όπως κάθε χρόνο, στο Λόφο της Κυράς είχε συρρεύσει πλήθος πιστών από όλα τα μέρη της Ελλάδας, ενώ είναι πάντα συνεπείς κάθε χρόνο πολλοί Λευκαδίτες.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Δήμος Λευκάδας: Στο παλιό νοσοκομείο η διενέργεια rapid test

 

Σας υπενθυμίζουμε  οτι, ο Δήμος Λευκάδας σε συνεργασία με την ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ έχει μεταφέρει τον χώρο διενέργειας rapid test στο κτίριο του ΕΚΑΒ στο Παλιό Νοσοκομείο Λευκάδας στην οδό Ι. Βαλαωρίτη. Οι μέρες και ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα με Παρασκευή 8:00πμ-3:00μμ. 

Συνελήφθη για κλοπές στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων


Στη σύλληψη ημεδαπού προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, 8 Ιουνίου 2022 στα Ιωάννινα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις.

Κακαβιά: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου προσώπου

 


Συνελήφθη χθες (09-06-2022) το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός.

Λευκάδα: Διακοπή νερού την Τρίτη 14/06 λόγω προγραμματισμένων εργασιών

 

Λόγω προγραμματισμένων εργασιών, για την αποκατάσταση βλάβης στο δίκτυο του Συνδέσµου στη σύνδεση με τον υποθαλάσσιο στο ύψος του κολυμβητηρίου Πρέβεζας, θα πραγματοποιηθεί διακοπή στη παροχή νερού στον ένα εκ των δύο αγωγών που διατρέχουν τη διαδρομή κολυμβητήριο- κάστρο Ακτίου από τις 6:00 π.μ. έως αποπεράτωσης των εργασιών την Τρίτη 14/06/2022.

Ο Δήμος Ιωαννιτών τιμά τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή - Εκδηλώσεις

Με δύο μεγάλους κύκλους εκδηλώσεων ο Δήμος Ιωαννιτών, το Πνευματικό Κέντρο και το ΔΗΠΕΘΕ θα τιμήσουν την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Ιωάννινα: Στο Νησί το βραβείο για τον ομορφότερο κήπο

 

Ένας υπέροχος κήπος σε παραδοσιακή κατοικία του Νησιού είναι αυτός που διακρίθηκε και βραβεύθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών στο πλαίσιο του διαγωνισμού που έγινε και φέτος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Δήμος Ιωαννιτών: Το Δημοτικό Συμβούλιο για την πεζοδρόμηση της Ανεξαρτησίας

 

Εκτενής συζήτηση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ανεξαρτησίας έγινε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε εκπρόσωπος του Συλλόγου του Ιστορικού Κέντρου «Παλιά Γιάννινα», ο οποίος μετέφερε το αίτημα για πεζοδρόμηση της οδού.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Ιωάννινα: Τα ΓΑΚ διοργανώνουν έκθεση αρχειακών τεκμηρίων για την Διεθνή Ημέρα Αρχείων

 


«Ήπειρος: Ο διοικητικός θεσμός της Γενικής Διοίκησης στην πολιτική ζωή (1913-1940)» 

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Αρχείων διοργανώνουν έκθεση αρχειακών τεκμηρίων και προσκαλούν την ακαδημαϊκή, εκπαιδευτική κοινότητα και όλους τους πολίτες να ενημερωθούν και να γνωρίσουν τον πλούτο των αρχειακών τεκμηρίων την Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022.

Επαναλειτουργία του ΚΑΠΗ του Δήμου Λευκάδας

 

Την Τρίτη 14/6/2022 θα επαναλειτουργήσει το ΚΑΠΗ στην πλατεία του Μαρκά. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι Δευτέρα με Παρασκευή, και ώρες 8:00 με 14:00.

Κέρκυρα: Πέντε δενδρύλλια κάνναβης βρέθηκαν σε σπίτι

 

Συνελήφθη ημεδαπός στην Κέρκυρα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Έλεγχοι για την πρόληψη της παραβατικότητας σε Κέρκυρα και Λευκάδα

 

Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συνελήφθησαν -6- άτομα για διάφορα αδικήματα

Βεβαιώθηκαν -36- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για διαδοχικές διαρρήξεις στη διάρκεια της ίδιας νύχτας σε χωριά της Πρέβεζας


Από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Χορήγηση Αδείας τελέσεως αγώνων ποδηλασίας «Γύρος Ιωαννίνων 2022» & «Ioannina anilio adnenture park»

Χορήγηση Αδείας τελέσεως αγώνων ποδηλασίας «Γύρος Ιωαννίνων 2022» & «Ioannina anilio adnenture park», την Παρασκευή 03-06-2022, το Σάββατο 04-06-2022 και την Κυριακή 05-06-2022, σε περιοχές αρμοδιότητας της Δ.Α. Ιωαννίνων.

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα

 


Κατασχέθηκαν -2.780- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -3- ηλεκτρονικές ζυγαριές και χρηματικό ποσό

Συνελήφθη, το μεσημέρι της Τετάρτης 01/06/22 στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.