Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Λευκάδα: 20 χρόνια κάθειρξη για τον ιερέα από το Αγρίνιο για βιασμούς και πορνογραφία ανηλίκων


Ρεπορτάζ: Άγγελος Χόρτης

Ένοχος για παραγωγή και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, βιασμούς ανηλίκων κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας ο ιερέας από το Αγρίνιο.

Η απόφαση ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιουλίου 2022, ύστερα από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία για την οποία θα αναρτηθεί αναλυτικό κείμενο από το Thestreetjournal.gr.

Η συνολική εκτιτέα ποινή κάθειρξης είναι 20 χρόνια, χωρίς αναστολή μέχρι τυχόν ασκηθείσα έφεση. Η αρχική επιβληθείσα ποινή ήταν 27 έτη. Σχετικά με το υλικό παιδικής πορνογραφίας κρίθηκε ένοχος για έξι βίντεο, ενώ απορρίφθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Επιπλέον, θα διαβιβαστεί δικογραφία για τυχόν ποινικές ευθύνες δύο γυναικών, μητέρων δύο κοριτσιών θυμάτων του ιερέα.

 

Νιώθουμε δικαιωμένες

«Ο κατηγορούμενος με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λευκάδας καταδικάστηκε για όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούταν. Καταδικάστηκε για την κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, για βιασμό ανηλίκων κατά συρροή και για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή. Νιώθουμε δικαιωμένες. Οι εντολείς μου βρήκαν το θάρρος και τη δύναμη να καταγγείλουν όσα είχαν περάσει αυτά τα χρόνια από τον κατηγορούμενο. Είχαν εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη στην οποία και απευθυνθήκαμε. Νιώθουμε πλήρως δικαιωμένες από το αποτέλεσμα και χαιρόμαστε που θα διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία για τη διερεύνηση τυχόν εγκλημάτων που έγιναν κατά των υπολοίπων κοριτσιών του λεγόμενου κοινοβίου. Είναι μια απόφαση που δικαιώνει όχι μόνο τα θύματα, αλλά όλα τα ανήλικα παιδιά που υπέστησαν κακοποίηση, που καταφεύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας την δικαίωση, την τιμωρία του δράστη και την εξασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για την προστασία τους», υπογραμμίζει η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας Κατερίνα Κιτσάκη σε τοπικά ΜΜΕ.

Σε ερώτηση μας σχετικά με το αν τα θύματα είχαν ενδοιασμούς στο να καταθέσουν, η κ. Κιτσάκη προσθέτει: «Δεν είχαν καθόλου. Οι καταγγέλλουσες ήρθαν στο γραφείο μου με δύναμη ψυχής, αποφασισμένες να καταγγείλουν αυτά τα εγκλήματα που διαπράττονταν τόσα χρόνια εις βάρος τους. Το μόνο που έκανα εγώ ήταν να τους εμφυσήσω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στους θεσμούς της για να οδηγηθεί ο δράστης στο δικαστήριο και να λάβει την τιμωρία που έπρεπε να λάβει».

  Διαβάστε το αναλυτικό κείμενο της απολογίας του ιερέα, της πρότασης της εισαγγελέων και τις καταθέσεις των τελευταίων μαρτύρων εδώ: http://www.thestreetjournal.gr/2022/07/blog-post_19.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου