Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

«Οι Δίκαιοι» του Αλμπέρτ Καμύ στο Κηποθέατρο Άγγελου Σικελιανού [BINTEO]


Ενθουσιασμένοι έμειναν οι θεατές που παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Οι Δίκαιοι» στο Κηποθέατρο Άγγελου Σικελιανού στη Λευκάδα, το διήμερο 9 με 10 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο του Γάλλου συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ που ανέβηκε πρώτη φορά το 1949.

Το έργο «υπογράφει» το Σωματείο Φίλοι του Χορού και του Θεάτρου «Τερψιχόρη», σε σκηνοθεσία Νίκου Σταματέλου.

Το έργο μεταφέρει τον θεατή στην εποχή της Ρωσικής Επανάστασης του 1905 παρουσιάζοντας μια ομάδα επαναστατών που αντιτίθεται στην τυραννία του Μεγάλου Δούκα. Η ομάδα σχεδιάζει τρομοκρατική επίθεση εναντίον του με σκοπό όχι μόνο να δολοφονήσει τον Μεγάλο Δούκα, αλλά να περιορίσει και να εξαλείψει την αδικία απέναντι στις χαμηλές τάξεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύγκρουση των χαρακτήρων ύστερα από μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Ο τρομοκράτης που θα εκτόξευε τη βόμβα στην άμαξα του Μ. Δούκα, δεν το έκανε γιατί στην άμαξα επέβαιναν τα μικρής ηλικίας ανίψια του. Αρχίζει να ξεδιπλώνεται ένα ηθικό ζήτημα και γίνεται προσπάθεια να πέσει φως πάνω σε αυτό που ονομάζουμε «δικαιοσύνη».

Πήραν μέρος: Φώντας Κτενάς (Φωκά), Τάνια Κουκουλιώτη (Δούκισσα), Κώστας Γράψας (Σκουράτωφ), Κώστας Αρβανίτης (Μπόρια), Σπύρος Βλάχος (Αλεξέι), Αχιλλέας Καραπιπέρης (Στεπάν), Νίκη Χόρτη (Ντόρα #1), Ελένη Κοντομίχη (Ντόρα #2), Γεωργιάννα Κατωπόδη (Ντόρα #3), Κοσμάς Κίτσος (Γιάννεκ).

Σκηνοθεσία: Νίκος Σταματέλος

Μακιγιάζ: Νικολέτα Παπαδημητρίου

Σκηνικά: Αποστόλης Καραβίας, Φίλιππος Βλάχος

Φώτα - Ήχος: Ξενοφώντας Κοψιδάς

Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Σταματέλος

Βιντεολήψη: Μάρκος Σφέτσας, Γιάννης Ζαφειρόπουλος.


(Βιντεολήψη για το Thestreetjournal.gr: Άγγελος Χόρτης)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου