Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Λευκάδα: ΔΕΝ ΕΚΛΑΠΗ το κιόσκι του ΚΤΕΛ, το μετακίνησαν άνθρωποι της Ι.Μ. Φανερωμένης

 

Δεν πρόκειται για κλοπή τελικώς η εξαφάνιση του κιόσκι του ΚΤΕΛ Λευκάδας από την Ιερά Μονή Φανερωμένης, όπως μας ενημερώνει ο ηγούμενος της μονής π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας. Υπενθυμίζεται ότι η εξαφάνιση του περιπτέρου, που χρησιμοποιεί το ΚΤΕΛ μία φορά τον χρόνο ως εκδοτήρια εισιτηρίων στα δρομολόγια της εορτής του μοναστηριού, έκανε τους ανθρώπους του ΚΤΕΛ να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κλοπή.

Ο π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας, όπως διευκρινίζει στο Thestreetjournal.gr, «Εμείς μετακινήσαμε το κιόσκι. Επειδή το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ήταν αχρησιμοποίητο, το μετακινήσαμε για να μην φαίνεται στον δρόμο, για λόγους αισθητικής».

«Έχω παρακαλέσει τους αρμόδιους στο ΚΤΕΛ να αξιοποιήσουν τη στάση»

Επίσης, ο ηγούμενος της Ι.Μ. Φανερωμένης προσέθεσε ότι έχει παρακαλέσει τους ανθρώπους του ΚΤΕΛ να αξιοποιηθεί αυτή η στάση με κάποιο δρομολόγιο, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό. «Το κιόσκι και η στάση αυτή χρησιμοποιείται μόνο μια φορά τον χρόνο, τις ημέρες εορτής του μοναστηριού. Έχω στείλει αρκετές επιστολές στο ΚΤΕΛ Λευκάδος και τους παρακάλεσα να αξιοποιηθεί η στάση τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι πολύς ο κόσμος. Τους πρότεινα να βάλουν ένα δρομολόγιο προς το μοναστήρι. Ή έστω, το δρομολόγιο από Λευκάδα προς Άγιο Νικήτα, να περνάει και να κάνει μια στάση στο μοναστήρι. Εφόσον δεν κατέστη εφικτό, απομακρύναμε αυτό το κιόσκι πηγαίνοντας το σε σημείο που δεν είναι θεατό», διευκρινίζει.


ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 02/07/2022, 21.00

Φωτογραφίες από το σημείο που βρίσκεται το κιόσκι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου