Επίσκεψη στη Λευκάδα πραγματοποίησε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη.
Ο κ. Καραμανλής πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση της ΔΕΕΠ Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Τα έργα που αλλάζουν την Ελλάδα - Αναβάθμιση των υποδομών και βελτίωση προσβασιμότητας στη Λευκάδα».
Νωρίτερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής συζήτησε με τους τοπικούς φορείς τα θέματα που απασχολούν το νησί.
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και το συντονισμό του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Καββαδά, έλαβαν μέρος ειδικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός, ο Δήμαρχος Μεγανησίου, Παύλος Δάγλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας, Αντώνης Δουβίτσας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας Μανώλης Θερμός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Λευκάδας, Διονύσης Γαζής και ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Λευκάδας, Πανταζής Κηρολίβανος.
Ο κ. Καραμανλής επισήμανε τη δουλειά που γίνεται στη Δυτική Ελλάδα και στη Λευκάδα με αποτέλεσμα να έχουν ξεμπλοκάρει έργα, όπως αναφέρει, που παρέμεναν τελματωμένα για πολλά χρόνια, όπως το Άκτιο- Αμβρακία.
Τόνισε ότι η παράκαμψη της Αμφιλοχίας θα παραδοθεί 150 ημέρες πριν τη συμβατική υποχρέωση, πράγμα το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, ενώ συνολικά το έργο (είτε αφορά το Βόνιτσα- Λευκάδα είτε το Άκτιο- Αμβρακία) βρίσκεται σε ένα προχωρημένο στάδιο για να παραδοθεί στη συμβατική υποχρέωση, που είναι το 2023.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έκανε λόγο για ένα πραγματικό αγώνα δρόμου που έχει γίνει για να προχωρήσουν τα έργα.
Αναφέρθηκε επίσης στη χρηματοδότηση του Δήμου Λευκάδας με 3,7 εκ ευρώ για την περιφερειακή του νησιού, στο έργο ύδρευσης Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας, που δημοπρατείται στο καλοκαίρι και είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης, και το οποίο είναι σημαντικό και για τον τουρισμό του νησιού, καθώς και στα έργα οδικής ασφάλειας.
Ο κ. Καραμανλής εξήγησε τέλος ότι δε γινόταν να συζητηθεί η υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας, ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί η Αμβρακία Οδός. Σημείωσε ότι δεν υπήρχαν ώριμες μελέτες και ανέφερε τα βήματα που έχει κάνει το Υπουργείο για να ωριμάσει το έργο, το συντομότερο δυνατό, όπως έγινε και στον ΒΟΑΚ. Επισήμανε ότι τεχνικά είναι δύσκολο το έργο, καθώς η Λευκάδα είναι σεισμογενής περιοχή. Ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση δε θέλει να κάνει «τσαπατσουλιές», για να μην υπάρξουν προβλήματα στην κατασκευή του έργου, το οποίο θα προχωρήσει κατόπιν προσεκτικής μελέτης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου