Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Μήνυμα πρωθυπουργού για την έξοδο της Ελλάδας από την Ενισχυμένη Ευρωπαϊκή Εποπτεία και το σχόλιο του ΚΚΕ


«Η 20ή Αυγούστου του 2022 είναι μία ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες: με τον πιο επίσημο τρόπο, η χώρα μας εξέρχεται από το καθεστώς της Ενισχυμένης Ευρωπαϊκής Εποπτείας. Κλείνει, έτσι, ένας δωδεκαετής κύκλος που έφερε πόνο στους πολίτες, καθήλωση στην οικονομία και διχασμό στην κοινωνία. Για να ξεπροβάλει, όμως, ένας νέος, καθαρός ορίζοντας ανάπτυξης, ενότητας και ευημερίας για όλους», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ΚΚΕ από την άλλη, σχολιάζοντας τα όσα αναφέρει ο πρωθυπουργός, κάνει λόγο για ψεύτικα και μεγάλα λόγια που «καταρρέουν με τον πιο επίσημο τρόπο μπροστά στην ακρίβεια, τους μισθούς πείνας, τις νέες αυξήσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας...».

Σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δήλωση Μητσοτάκη σχετικά με την έξοδο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, το οποίο μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο στο 902.gr, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του πρωθυπουργού περί “ανάπτυξης και ευημερίας για όλους” καταρρέουν με τον πιο επίσημο τρόπο μπροστά στην ακρίβεια, τους μισθούς πείνας, τις νέες αυξήσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, συνολικά μπροστά στην πολιτική που με σταθερότητα θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για την εξυπηρέτηση των λίγων.

Όσο για τον δωδεκαετή κύκλο των μνημονίων αυτός, με ευθύνη τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, δεν έκλεισε ποτέ, το αντίθετο, άνοιξε ακόμα περισσότερο για να χωρέσει όχι μόνο τα παλιά, αλλά και τα νέα βάρη που επιβάλλουν στο λαό οι μόνιμες δεσμεύσεις της ΕΕ μαζί με αυτές του Ταμείου Ανάκαμψης, που αποτελεί το νέο «υπερμνημόνιο» σε βάρος του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου