Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Συλλαλητήριο για παραλία Κάστρου: «Από τα πιο μαζικά, πράγμα ασυνήθιστο για τέτοια εποχή» [ΒΙΝΤΕΟ]


Με σημαντική συμμετοχή από κατοίκους της Λευκάδας πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το βράδυ του Σαββάτου 20 Αυγούστου στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Το συλλαλητήριο έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά της μίσθωσης του τουριστικού περιπτέρου στην παραλία του κάστρου σε ιδιώτες, ενώ ζητά επένδυση από το Δημόσιο.

«Θεωρώ ότι ήταν ένα από τα πιο μαζικά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και θέτει τις βάσεις για μια κλιμάκωση αυτού του αγώνα. Ό,τι κι αν γίνει στους θεσμούς του αστικού κράτους, είναι σίγουρο ότι ο δρόμος θα καθορίσει τα πράγματα. Αν ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να γίνει τόσο ισχυρό, μπορεί να σταματήσει οποιαδήποτε θέληση και βούληση κάθε θεσμού. [...] Ήταν μια πολύ καλή απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι είμαστε λίγοι και μια χούφτα άνθρωποι», δηλώνει μεταξύ άλλων το μέλος της Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση της Περιοχής του Κάστρου Κώστας Βλάχος στο thestreetjournal.gr και στον Άγγελο Χόρτη.

Ο κ. Βλάχος προσθέτει ταυτόχρονα: «Το τελευταίο διάστημα γίνεται μια προσπάθεια από τα ΜΜΕ, από το τοπικό κράτος και από τα πολιτικά κόμματα να ξεχωρίσει το θέμα του τουριστικού περιπτέρου με αυτό του οινοποιείου του ΤΑΟΛ. Η περιοχή είναι ενιαία και ως έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ο μόνος που βγαίνει κερδισμένος από την "σαλαμοποίηση" της περιοχής είναι η εταιρία και οι επενδυτές. Πρέπει να αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της περιοχής».

Το βίντεο με τις δηλώσεις από το συλλαλητήριο


Στιγμιότυπα από το συλλαλητήριο στο κεντρικό πεζόδρομο της πόλης της Λευκάδας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου