Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Δήμος Λευκάδας: Μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στη συνεδρίαση του Δ.Σ. για την περιοχή του Κάστρου [ΒΙΝΤΕΟ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ]


Έντονο ενδιαφέρον αλλά και σκληρές αντιπαραθέσεις υπήρξαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λευκάδας την Τρίτη 30 Αυγούστου, με μοναδικό θέμα συζήτησης την μίσθωση του τουριστικού περιπτέρου στην παραλία του Κάστρου και του κτιρίου του ΤΑΟΛ.

Υπενθυμίζεται ότι το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας, τα εργατικά σωματεία, οι Πρωτοβουλίες αλλά και πολλοί Λευκαδίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Διοικητήριο παρακολουθώντας με μεγάλη προσοχή την συνεδρίαση.

«Θεωρώ ότι από τη διαλογική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα. Νομίζω ότι η τελική απόφαση που υπερψηφίστηκε, κατατέθηκε από εμένα και συμπληρώθηκε από τον κ. Σολδάτο ήταν αυτή η οποία έπρεπε. Είναι μια ισορροπημένη απόφαση, και κυρίως είναι μία θεσμική απόφαση. [...] Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες γιατί, όπως ανέφερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η απόφαση έγκρισης από το κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και όλη η γραφειοκρατική διαδικασία από το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ολοκληρωθεί, που σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τη μελέτη αυτή στα χέρια μας, ώστε η νομική και τεχνική υπηρεσία να αναλάβει τον ρόλο του ελέγχου κατά πόσο η μελέτη συνάδει με τους όρους της διακήρυξης που όλοι συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει επ ουδενί να παραβιαστούν. Από εκεί και μετά, θα πράξουμε αναλόγως του πορίσματος», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στο thestreetjournal.gr και στον Άγγελο Χόρτη ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός.


«Ήταν μια σημαντική συνεδρίαση και νομίζω ότι εξελίχθηκε σε ένα καλό κλίμα με επιχειρηματολογίες, πράγμα το οποίο επιτρέψτε μου να ισχυρίζομαι ότι δεν είναι συχνό φαινόμενο. [...] Μέχρι εγώ και η παράταξη μου να αναδείξουμε το θέμα το 2021, άλλες παρατάξεις και δημοτικοί σύμβουλοι που γνώριζαν τι συνέβαινε από το παρελθόν, το πέρασαν στα ψιλά και δεν είχαν ασχοληθεί καθόλου μέχρι που τέθηκε εκ νέου στο τραπέζι», τονίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος Θοδωρής Σολδάτος της παράταξης Αλλάζουμε Πορεία στο thestreetjournal.gr.


«Πιστεύω ότι και μόνο η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την περιοχή του κάστρου ήταν μια σοβαρή κατάκτηση του κινήματος που εξελίσσεται αυτή την εποχή στη Λευκάδα. Όλο το νησί έχει πια πάρει χαμπάρι το τι συμβαίνει εκεί. Οι σημερινές τοποθετήσεις, όχι τόσο των δημοτικών συμβούλων όσο του ακροατηρίου, του λαού της Λευκάδας, κατέδειξαν τη διαπλοκή που υπάρχει γύρω από όλα τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή του κάστρου. Νομίζω ότι η απόφαση που πάρθηκε θα πρέπει να τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που είναι η ανάκληση της παραχώρησης. Πιστεύω ότι ήταν μια κατάκτηση του Λευκαδίτικου λαού η σημερινή σύγκληση και έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα οι παρατάξεις, οι δυνάμεις και οι φορείς που είναι υπέρ της συγκεκριμένης κατάστασης στην περιοχή του κάστρου, υπέρ της εταιρίας», είπε ο Κώστας Βλάχος, από την Πρωτοβουλία για τη Διάσωση της Περιοχής του Κάστρου, στην κάμερα του thestreetjournal.gr αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ.


«Σήμερα, ο εργαζόμενος λαός της Λευκάδας με την παρουσία του εδώ έδειξε την αντίθεση του στο έργο που θέλει να περάσει η δημοτική αρχή, που είναι η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του τουριστικού περιπτέρου στο κάστρο. [...] Η δημοτική αρχή που είναι συνηθισμένη στις τρίπλες, θέλει να κερδίσει χρόνο ώστε να μπορέσει να είναι προετοιμασμένη και να φτάσει μέχρι το κόκκαλο την αντιλαϊκή πολιτική που θέλει να περάσει», αναφέρει στο thestreetjournal.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας-Βόνιτσας και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Αλέξανδρος Βεροιώτης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου