Φωτογραφία αρχείου
Σε εκτενή ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας προχώρησε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ κατά την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε ευχάριστη και σημαντική την ένταξη της ανάπλασης του Πάρκου Πυρσινέλλα στο Ταμείο Ανάκαμψης. Η μελέτη που είχε υποβάλλει ο Δήμος όπως είναι γνωστό είχε εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο. Το έργο αξιολογήθηκε μεταξύ 108 προτάσεων και έλαβε από τις υψηλότερες βαθμολογίες για ένταξη και χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι εγκρίθηκε έργο αγροτικής οδοποιίας 500 χιλιάδων ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Έτσι το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθούν δύο έργα –το δεύτερο με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης- για παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο.
Αναφέρθηκε στην εξωδικαστική ρύθμιση που επήλθε μεταξύ του Δήμου και της 6 ης ΥΠΕ για τις οφειλές από μισθώματα στον χώρο όπου βρίσκεται το εργοτάξιο. Τόνισε ότι ο συμβιβασμός αυτός είναι επωφελής για τον δήμο καθώς οι δικαστικές διαμάχες θα μπορούσαν να κοστίσουν ακόμη και πάνω από δύο εκατομμύρια. Ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας για την συμβολή του στην εξεύρεση λύσης, όπως επίσης τον Διοικητή της 6 ης ΥΠΕ και την βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.
Ο Δήμαρχος έκανε εκτενή ενημέρωση για την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη, υπογραμμίζοντας ότι η ανάγκη για ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο είναι αδήριτη.
«Το πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου είναι υπαρκτό και οι δαπάνες από τα μισθώματα είναι ήδη μεγάλες. Καταφέραμε να περιέλθει το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου στο Δήμο χάρη και στην προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού. Και φτάνουμε στο σημείο να απολογούμαστε επειδή το πετύχαμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ελισάφ.
Ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι έγινε εξαντλητικός διάλογος με την διοίκηση του ΚΕΠΑΒΙ, με την γενική συνέλευση της εταιρείας να μην συμφωνεί στην παραχώρηση του κτιρίου για την αξιοποίηση του ως νέο δημαρχείο.
«Το κτίριο της Δομπόλη είναι χαρακτηρισμένο ως διοικητικός χώρος. Η πόλη έχει ανάγκη από ένα νέο διοικητικό κέντρο. Οι χώροι πολιτισμού είναι ήδη αρκετοί και με μέριμνα της δημοτικής αρχής σταδιακά αναβαθμίζονται», σημείωσε και υπογράμμισε ότι για τη δημοπράτηση του νέου διοικητικού κέντρου επιλέχθηκε το μοντέλο μελέτη-κατασκευή καθώς αποτελεί τον πιο γρήγορο για την κατασκευή του έργου.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣΔΑ χαρακτηρίζοντας αήθη την επίθεση που δέχθηκαν οι τρεις αντιδήμαρχοι. «Ο Δήμος Ιωαννιτών δεν θα δυναμιτίσει το κλίμα. Κρατά χαμηλούς τόνους. Κάνει όμως σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι δημότες μας δεν θα επιβαρυνθούν περισσότερο καθώς ήδη πληρώνουν πολλά χρήματα για την διαχείριση των απορριμμάτων», τόνισε.
Αναφερόμενος στην απουσία της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» σχολίασε ότι «λυπάμαι που η μείζονα αντιπολίτευση επιλέγει να απέχει από τη συνεδρίαση του σώματος».
Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας αναφέρθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη κάτω από δύσκολες συνθήκες. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν, όπως τόνισε ο κ. Γκόντας, ήταν καθοριστικής σημασίας καθώς η αναμόρφωση του προϋπολογισμού επιτρέπει να τοποθετηθούν άμεσα στις θέσεις του οι σχολικές καθαρίστριες.
Ο κ. Γκόντας και στο πλαίσιο προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου πρότεινε να δοθεί το όνομα του Γιάννη Εμμανουηλίδη σε πλατεία της Ανατολής, περιοχή όπου υπηρέτησε από τη θέση του Δημάρχου.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ αναφέρθηκε στο θέμα που ανέκυψε πρόσφατα με την αναφορά που είχε κατατεθεί στη Βουλή για τη μισθοδοσία των εργαζομένων της επιχείρησης και την γνωμοδότηση δικών τους δικηγόρων.
«Εκφράζω την ενόχλησή μου καθώς ο βουλευτής κ. Καλογιάννης όταν έλαβε την γνωμοδότηση αυτή δεν είχε καμία επικοινωνία ούτε με την διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, ούτε με την Δημοτική Αρχή. Θα περίμενα να είχαμε μία επικοινωνία πριν πάει το θέμα στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου