Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Πρωτ. Διάσωσης Περιοχής Κάστρου: Τι αποφασίστηκε στην ανοιχτή συνέλευση


Σε πολύ καλό κλίμα και με σοβαρή αναλυτική συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις έγινε η ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας για την Διάσωση της Περιοχής του Κάστρου.

Αποφασίστηκαν τα εξής:

1)Να συμμετέχει η Πρωτοβουλία στην σύσκεψη-ενημέρωση όλων των Φορέων του νησιού, που καλεί η Πρωτοβουλία Αγροτών, την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 6μμ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

2)Να γίνουν μαζικές εξορμήσεις ώστε να ενημερωθούν οι Λευκαδίτες για τις εξελίξεις τόσο στο θέμα του περιπτέρου, όσο και στο θέμα του παλιού οινοποιείου και του ΤΑΟΛ.

3)Να πραγματοποιηθεί διήμερο εκδηλώσεων στην Λευκάδα στις 14 και 15 Γενάρη με θέμα: "Η υπεράσπιση του περιβάλλοντος, των ελεύθερων χώρων, της ελεύθερης ζωής στην εποχή της "αξιοποίησης", με την συμμετοχή των: α) Μαρίας Καραμανωφ, αντιπρ. του ΣτΕ, προέδρου του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας. β) Δέσποινας Κουτσούμπα, προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, περιφ. συμβούλου και γ) Σταύρου Αντύπα, δικηγόρου, από την Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλλονιάς ενάντια στις ανεμογεννήτριες.

Την δεύτερη μέρα του διημέρου, να πραγματοποιηθεί στην Λευκάδα σύσκεψη  Πρωτοβουλιών απ' όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται γύρω από το περιβάλλον και τους ελεύθερους χώρους με σκοπό ανταλλαγή πείρας και απόψεων, καθώς και διερεύνηση μιας μονιμότερης επαφής όλων των Πρωτοβουλιών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις της Πρωτοβουλίας είναι:

1) Να γίνει άμεσα μονοθεματική συζήτηση του Δ.Σ. με θέμα το ΤΑΟΛ

2) Να παρθεί απόφαση από το Δ.Σ. να παραμείνει δημόσια η περιοχή του οινοποιείου και ο Δήμος Λευκάδας να παρέμβει με κάθε τρόπο για αυτό (είτε να γίνει αυτός ιδιοκτήτης της περιοχής, είτε να παρέμβει για αυτό στο Υπουργείο Πολιτισμού).

Η  ευρύτερη περιοχή του κάστρου ήταν και θα παραμείνει στον Λευκαδίτικο λαό!!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου