Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Ο Δήμαρχος Λευκάδας για τον ραδιοφωνικό σταθμό Καρυάς - Τι είπε για την προμήθεια εξοπλισμού, την κατασκευή στούντιο και την πρόσληψη δημοσιογράφου [ΒΙΝΤΕΟ]

Φωτογραφία αρχείου

Στο θέμα του ραδιοφωνικού σταθμού Καρυάς αναφέρθηκε ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Λάκη Χαλκιά.

Αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα της πρόσληψης του δημοσιογράφου. «Παρ' ό,τι ήταν πρόθεση μας να λειτουργήσει και με δημοσιογράφο, [...] δεν κινήθηκε η διαδικασία γιατί δεν ήμασταν έτοιμοι και από πλευράς κατασκευής του στούντιο στο κέντρο της Λευκάδας. Είχαμε πει να λειτουργήσει και στη Λευκάδα και στην Καρυά», είπε. «Σε ό,τι αφορά στην διαγωνιστική διαδικασία, απευθύνθηκα στην ΕΣΗΕΑ προκειμένου να συνδράμει σε ό,τι χρειάζεται. Δηλαδή, τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας δημοσιογράφος ενός δημοτικού ραδιοφώνου», διευκρίνισε ενώ σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου για το αν συμβουλεύτηκε άλλους δήμους της χώρας για το θέμα αυτό είπε «Απευθυνθήκαμε και στην Τρίπολη, κύριε Περδικάρη, αλλά επειδή είδαμε διαφορές από δήμο σε δήμο, απευθυνθήκαμε και στην ΕΣΗΕΑ».

Για τον εξοπλισμό του νέου στούντιο υπογράμμισε: «Αυτές τις ημέρες έχουμε παραλάβει τα υλικά γιατί αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με την αύξηση των τιμών».

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Λευκάδας (Ρ/Σ Καρυάς) είναι ένας σταθμός που διαθέτει από το ΕΣΡ άδεια ενημερωτικού χαρακτήρα, όμως λόγω έλλειψης υποδομής η ενημέρωση δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του. Η αναμενόμενη αναβάθμιση του σταθμού δίνει ελπίδες ότι θα αναβαθμιστεί η ενημέρωση σε τοπικό επίπεδο, ένα κομμάτι που η Λευκάδα ως μικρή πόλη έχει σοβαρές ελλείψεις. Μέχρι τώρα, οι προσπάθειες που γίνονταν ήταν από ιδιωτικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου