Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Στέλιος Ρόκκος: «Ο κ. Δρακονταειδής με αποκάλεσε υποχείριο του δημάρχου και μου είπε ότι θα γίνει χαμός» - Η απάντηση του Προέδρου του Δ.Σ. [ΒΙΝΤΕΟ]


Το καθημερινό κλείσιμο του δρόμου Άγιος Νικόλαος-Λευκάδα είναι φανερό ότι έχει προκαλέσει σφοδρές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις στο Δήμο Λευκάδας και όχι μόνο. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Λευκάδας Στέλιος Ρόκκος, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Όλοι για τη Λευκάδα και πρώην δήμαρχος Κων/νος Δρακονταειδής τού τηλεφώνησε προσωπικά και ότι με αφορμή το κλείσιμο του δρόμου τον αποκάλεσε "υποχείριο του δημάρχου" και πως τον απείλησε ότι "θα γίνει χαμός".

Το κλείσιμο του δρόμου υπήρχε ως δεύτερο θέμα ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση, όμως ο πρόεδρος αποκάλυψε το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον κ. Δρακονταειδή με την έναρξη της συνεδρίασης, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του από το γεγονός: «Περίμενα ένα τηλεφώνημα από τον κ. Δρακονταειδή. Ας μου έλεγε οτιδήποτε ότι πάνω στα νεύρα του και στο θυμό του είπε αυτό το πράγμα. Δεν το έλαβα και για αυτό αποφάσισα σήμερα να σας το διαβιβάσω στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Όπως τα περιγράφει ο κ. Ρόκκος «Το βράδυ της Παρασκευής δέχτηκα τηλεφώνημα από τον κ. Δρακονταειδή το οποίο με στεναχώρησε πάρα πολύ, γιατί έχει διατελέσει και ο ίδιος δήμαρχος. Με αποκάλεσε υποχείριο του δημάρχου, εμμέσως μου προέβαλε ότι στη συνεδρίαση της Τετάρτης πρόκειται να γίνει «ο χαμός»... Δεν χρειάζεται να πω άλλες λέξεις. Μου είπε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και ότι με προειδοποιεί. Αυτό μου το είπε τρεις φορές. Μου είπε επίσης ότι δεν είμαι πρόεδρος όλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Αγαπητέ κύριε Δρακονταειδή, ο άνθρωπος που είναι υποχείριο σημαίνει ότι είναι ένα άβουλο πλάσμα. Ότι υπακούει τυφλά σε αυτά που λένε οι άλλοι. Εάν νομίζετε ότι εγώ είμαι ένα άβουλο πλάσμα πλανάστε πλάνην οικτράν. Η αυτοδιοικητική μου πορεία έχει αποδείξει το αντίθετο από το 2002 που είμαι υποψήφιος. [...] Να ξέρετε ότι αυτό το υποχείριο, το οποίο έπρεπε να το σκεφτείτε καλά πριν το πείτε... Δεν είναι απειλή αυτό, να το ξέρετε. Έπρεπε τουλάχιστον να το αποφύγετε. Δεν έκανα καμία κίνηση, ούτε πήγα στα site, ούτε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Περίμενα όμως ένα τηλεφώνημα από τον κ. Δρακονταειδή. Αυτό το περίμενα. Ας μου έλεγε οτιδήποτε. Ότι πάνω στα νεύρα του και στο θυμό του είπε αυτό το πράγμα. Δεν το έλαβα και για αυτό αποφάσισα σήμερα να σας το διαβιβάσω στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Δρακονταειδής: «Αυτός ο χαμός ο διαδικαστικός θέλετε να γίνει τώρα ή όταν θα κουβεντιάζουμε το ζήτημα;»

Ο κ. Δρακονταειδής με τη σειρά του περιγράφει τα όσα ειπώθηκαν από τη δική του οπτική. «Τα γεγονότα είναι περίπου έτσι όπως τα είπε ο κ. Ρόκκος. Θα προσθέσω και αυτό που δεν είπε ο κ. Ρόκκος. Του το είπα και το επαναλαμβάνω ότι η λειτουργία αυτή θυμίζει φασισμό. Θα εξηγήσω τι εννοώ. Πράγματι το είπα ότι στο συμβούλιο θα γίνει χαμός. Φυσικά δεν εννοούσα ότι θα πάρουμε τα όπλα και θα σκοτωνόμαστε. Το "χαμός" έχει να κάνει με τη διαδικασία. Αυτά που ενδεχομένως να υπονοήσατε ότι θα ασκήσουμε κάποιου τύπου βία είναι μακριά από εμάς. Εννοώ, θα γίνει χαμός διαδικαστικός, και θα γίνει χαμός διαδικαστικός. Αυτός ο χαμός ο διαδικαστικός θέλετε να γίνει τώρα ή όταν θα κουβεντιάζουμε το ζήτημα;», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου