Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Λευκάδα-Δρόμος Γύρας, Βαρδανίων και Άι Γιάννη: Γιατί μπαίνουν «μπαλώματα» με τσιμέντο και όχι με πίσσα


Στις αποκαταστάσεις των δρόμων, και ιδιαίτερα για τον δρόμο της Γύρας στο σημείο μεταξύ Βαρδανίων και Αγίου Ιωάννη, αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας Σπύρος Λύγδας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου απαντώντας σε ερώτημα του πολίτη Λάμπρου Κοσμά.

Ο κ. Κοσμάς ρώτησε τη δημοτική αρχή για ποιο λόγο ο συγκεκριμένος δρόμος, σε πολλά σημεία έχει αποκατασταθεί με τσιμέντο και όχι με άσφαλτο. «Το δεύτερο που θέλω να ρωτήσω είναι για ένα κακώς κείμενο που έχουμε δει από αυτή τη δημοτική αρχή να γίνεται γενικότερα στη Λευκάδα. Βλέπουμε τους δρόμους, όπου γίνεται κάποιο έργο, να αποκαθίστανται με τσιμέντο αντί για άσφαλτο. Παράδειγμα, ο δρόμος της Γύρας στο σημείο από τον Άι Γιάννη μέχρι το Κλειστό Γυμναστήριο. Είναι επικίνδυνο γιατί συχνά τα δίκυκλα οχήματα πηγαίνουν στη μέση του δρόμου για να αποφύγουν το τσιμέντο, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύουν κάποιο τροχαίο ατύχημα», ανέφερε ο κ. Κοσμάς.

«Είχα εξηγήσει τους λόγους που δεν μπορεί να πέσει άσφαλτος σε εκείνον τον δρόμο από τον χειμώνα του 2019 με 2020. Έγινε γιατί πολύ απλά η πίσσα δεν βγαίνει όποτε θέλουμε. Όσον αφορά για άλλους δρόμους είναι κάτι που το βλέπει η υπηρεσία», υπογράμμισε ο κ. Λύγδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου