Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο με χτυπήματα στο τραπέζι: «Ποιος είπε βρισιές;» [ΒΙΝΤΕΟ]


Μεγάλη ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Δήμου Λευκάδας την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου μεταξύ του Δημάρχου Λευκάδας Χαράλαμπου Καλού και του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Όλοι για τη Λευκάδα» Θανάση Περδικάρη.

Αφορμή για να «ανάψουν τα αίματα» ήταν η φράση του κ. Περδικάρη «από το να βρίσει καλύτερα να λέει αυτά», απευθυνόμενος στον δήμαρχο ο οποίος εκείνη τη στιγμή απαντούσε στον δημοτικό σύμβουλο Κων/νο Γληγόρη. Έντονη ήταν η αντίδραση του δημάρχου ο οποίος ζητούσε εξηγήσεις σε ποιες βρισιές αναφέρεται και ποιος τις ξεστόμισε.

«Σε ποιον απευθύνεστε; Γιατί εγώ πότε έβρισα; Άρα σε τι αναφέρεστε;», ρωτά ο κ. Καλός χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι. «Είπα εγώ εσένα; Άφησε τα αυτά που ξέρεις», είπε ο κ. Περδικάρης με τον δήμαρχο να ρωτά «Σε ποιον απευθύνεσαι μωρέ; [...] Ρίχνουμε λάσπη στον ανεμιστήρα; Μίλα συγκεκριμένα».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Περδικάρης ύστερα από ερώτηση του προέδρου, όταν μίλησε για βρισιές δεν αναφερόταν σε κάτι που ακούστηκε εκείνη την ημέρα αλλά γενικότερα όσα ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα τελευταία τρία χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2020, όταν οι συνεδριάσεις διεξάγονταν μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω των μέτρων κατά της Covid-19, κάποιο μικρόφωνο φαίνεται να είχε παραμείνει ανοιχτό με αποτέλεσμα να ακουστεί στο συμβούλιο μια υβριστική φράση κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του επικεφαλής της παράταξης «Όλοι για τη Λευκάδα» Κων/νου Δρακονταειδή. Μέχρι σήμερα δεν εξακριβώθηκε ποιος εκτόξευσε την υβριστική φράση, η οποία περιείχε μεταξύ άλλων και τη λέξη «μάνα». Θεωρήθηκε ότι αναφέρεται στα μέλη της παράταξης «Όλοι για τη Λευκάδα», μιας και η φράση είχε πληθυντικό.

«Επειδή υπάρχει μια συνειδητή προσπάθεια ενός συγκεκριμένου ζητήματος και συσχετισμού με συγκεκριμένο πρόσωπο, και το συγκεκριμένο πρόσωπο είμαι εγώ. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν ήμουν εγώ αυτός που είπε αυτό που ακούστηκε πριν δύο-τρία χρόνια», τόνισε ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός.

Είναι φανερό ότι η φράση αυτή που ακούστηκε τότε έχει προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα εμπιστοσύνης στα μέλη του Δ.Σ. που δεν έχει ξεπεραστεί, ενώ συχνά γίνονται αναφορές και συγκρούσεις για θέμα αυτό στις συνεδριάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου