Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Καταστροφές δρόμου Άι Γιάννη στη Λευκάδα: «Δεν ξέρω αν θα προλάβουμε ως το καλοκαίρι» - Τι εμποδίζει την αποκατάσταση τους


Η παραλία του Άι Γιάννη είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Λευκάδας τη θερινή περίοδο, τόσο από Λευκαδίτες όσο και από επισκέπτες καθώς βρίσκεται κοντά στο κέντρο. Το περσινό καλοκαίρι μάλιστα η άφιξη των επισκεπτών στο νησί και στον Άι Γιάννη φαίνεται να είχε ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Παρά το γεγονός αυτό, το οδόστρωμα σε μεγάλο μέρος της περιοχής έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τη θάλασσα. Ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου, απαντώντας σε ένα από τα ερωτήματα του πολίτη Λάμπρου Κοσμά, διευκρίνισε ότι τα χρήματα για τον Άι Γιάννη δεν είναι από αποζημίωση και αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους δεν έχει γίνει κάποια παρέμβαση από τον Δήμο στην περιοχή όσο είναι χειμώνας.

«Για τον Άι Γιάννη θέλω να ρωτήσω, και συγκεκριμένα το καλοκαίρι. Είχαν βγει από την κυβέρνηση με υπουργική απόφαση 400.000 ευρώ αποζημίωση για την αποκατάσταση του δρόμου στον Άι Γιάννη. Ήθελα να ρωτήσω, εφόσον ζυγώνει το καλοκαίρι και δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι στιγμής, ξέχωρα από τη μελέτη που υπάρχει στην παραλία γενικότερα, εφόσον αυτά τα χρήματα είναι από αποζημίωση, αν πρόκειται να γίνει κάτι μέχρι το καλοκαίρι και να αποκατασταθεί ο δρόμος», ανέφερε ο κ. Κοσμάς.

«Σε ό,τι αφορά τα χρήματα για τον Άγιο Ιωάννη δεν είναι κάποιας μορφής αποζημίωση, κύριε Κοσμά. Ήταν απόρροια της κήρυξης της περιοχής ως περιοχή εκτάκτου ανάγκης από τον Δήμο Λευκάδας και της υποβολής τεχνικού δελτίου για φυσικές καταστροφές. Έτσι ήρθαν οι 548.000 ευρώ. Και για να απαντήσω στην ουσία του ερωτήματος σας, χρειάζεται μια σειρά περιβαλλοντολογικών αδειοδοτήσεων για να μπορέσουμε να παρέμβουμε, είμαστε στο τελευταίο στάδιο. Γίνεται ένας αγώνας δρόμου για να προλάβουμε το καλοκαίρι, δεν ξέρω αν θα το καταφέρουμε», εξηγεί ο κ. Καλός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου