Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Λευκάδα-Μενδώνη: Τι είπε στα τοπικά ΜΜΕ για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και την επίσκεψη της (βίντεο)


Τη Λευκάδα και τα ιστορικά μνημεία επισκέφτηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τη Δευτέρα 8 Μαΐου, ύστερα από πρόσκληση του υποψηφίου βουλευτής Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιου Καββαδά.

Πρώτος σταθμός για την υπουργό ήταν το ιστορικό κάστρο της Αγίας Μαύρας. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το χώρο όπου πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, την Ιερά Μονή Φανερωμένης και τους ιερούς ναούς Άγιος Μηνά, Άγιο Γεώργιο και Άγιο Σπυρίδωνα στο κέντρο της πόλης.

Στον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνα μάλιστα, τελέστηκε αγιασμός για την έναρξη των εργασιών από τον Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ.Θεόφιλο. Επρόκειτο για μια ιδιαιτέρως συγκινητική στιγμή για πολλούς, καθώς ο ναός ήταν κλειστός για δεκαετίες.

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ αμέσως μετά τον αγιασμό στον Άγιο Σπυρίδωνα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη χρηματοδότηση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Λευκάδας. Υπογράμμισε παράλληλα ότι όσα έργα δεν ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023, ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν μέσα στο 2024. Σχετικά με το νέο αρχαιολογικό μουσείο η Υπουργός υπέγραψε χθες απόφαση για τη δέσμευση δημόσιας δαπάνης ύψους 1.987.000 ευρώ που θα διατεθούν για τη μελέτη της κατασκευής.

Την κ. Μενδώνη στην επίσκεψη της συνόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής Λευκάδας ΝΔ Αθανάσιος Καββαδάς. Παρόντες στον αγιασμό στο ιστορικότερο εκκλησιαστικό μνημείο της πόλης, τον Άγιο Σπυρίδωνα στην κεντρική πλατεία, ήταν ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Κτενάς, ο πρώην δήμαρχος Λευκάδας Βασίλης Φέτσης, ο μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος και ο ηγούμενος της Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας.

Άγγελος Χόρτης

Πηγή: aixmi-news.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου