Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Λευκάδα: Νοσταλγικές μνήμες στην έκθεση αυτοκινήτων - «Σκεφτόμαστε να ξαναγίνει μέσα στον χρόνο» (βίντεο-δηλώσεις)


Νοσταλγικές μνήμες ξύπνησε η 1η Έκθεση Κλασικών Οχημάτων από το Επιμελητήριο Λευκάδας που πραγματοποιήθηκε το σαββ/κο, 13 και 14 Μαΐου στο πάρκινγκ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Στην έκθεση οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες από άλλες δεκαετίες, που κάποια από αυτά άφησαν εποχή. Τα παλαιότερα ήταν της δεκαετίας του '50, ενώ υπήρξαν και κάποια που, όπως συζητήθηκε, αν πωλούνταν θα κόστιζαν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

«Πολλοί Λευκαδίτες που δεν τους γνώριζα έχουν αγκαλιάσει τον θεσμό, γιατί θα γίνει πλέον θεσμός. Σκεφτόμαστε ήδη να το κάνουμε και δεύτερη φορά μέσα στο χρόνο, υπολογίζουμε τέλος Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη», δηλώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ενώ μιλώντας για τα δύο αυτοκίνητα που έκαναν εντύπωση: «Ήρθαν δύο πολύ καλά και πολύ ακριβά αυτοκίνητα. Μια Φεράρι και μια Πόρσε. Το ένα αξίζει μισό εκατομμύριο και το άλλο ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύριο».

Οι βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής, 14 Μαΐου. Δεν βραβεύτηκαν τα αυτοκίνητα, δόθηκαν  όμως αναμνηστικά βραβεία στους συμμετέχοντες-λάτρες παλιών αυτοκινήτων οι οποίοι έφεραν τα αυτοκίνητα τους στην έκθεση.

Ο ιδιοκτήτης της Ferrari του 1973 έκανε δηλώσει στο κανάλι στο YouTube του Επιμελητηρίου Λευκάδας υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Δεν είμαι λάτρης των Φεράρι, αλλά μου αρέσουν τα παλιά αυτοκίνητα. Είναι δύσκολο να το συντηρήσεις, αλλά γίνεται. Αγόρασα το αυτοκίνητο στις ΗΠΑ, το έφερα στην Ελλάδα και έγινε εδώ η τελική ανακατασκευή του».

Άγγελος Χόρτης

Πηγή: aixmi-news.gr, Επιμελητήριο Λευκάδας (Youtube channel)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου