Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Δήμος Λευκάδας: Η προτεινόμενη εισήγηση για την κατανομή διαφημιστικών χώρων για τις Βουλευτικές εκλογές


Η κατανομή των χώρων και τον καθορισμό τρόπου χρήσης τους, που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και στους συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προβολή τους στα πλαίσια των Βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, συζητήθηκε σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Λευκάδας την Τρίτη 2 Μαΐου.

Το Δ.Σ. συζήτησε τη χρήση περιπτέρων, σταντ, αφισών, πανό, τραπεζιών στην πόλη της Λευκάδας ενώ ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός ανέφερε ποια από αυτά επιτρέπονται και ποια όχι.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός στην τοποθέτηση του επισήμανε «παρ' ότι το θέμα έχει ως τίτλο την επικύρωση του πρακτικού της διακομματικής επιτροπής για την κατανομή χώρων θα πω ότι τέτοιο πρακτικό δεν κατέστη εφικτό καθότι ήθελε ομοφωνία. Κατά τη σύσκεψη που έγινε με πρόσκληση δική μου την προηγούμενη βδομάδα, όπου ανταποκρίθηκαν πολλοί εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Από τη νομοθεσία επιβάλλεται να γίνει συνεδρίαση του Δ.Σ για να αποφασίσει τις λεπτομέρειες, τους χώρους και οτιδήποτε άλλο προκύψει κατά τη συζήτηση σε ό,τι αφορά την προβολή θέσεων, ιδεών».

Ο κ. Καλός στο τέλος της συνεδρίασης ανέγνωσε το προσχέδιο εισήγησης. «Το ΔΣ αποφασίζει την προστασία των πολιτιστικών μνημείων του Δήμου Λευκάδας και την πλήρη απαγόρευση κάθε ενέργειας προσβολής τους. Δεύτερον, την παραχώρηση συγκεκριμένων δημοτικών χώρων, μετά από εισήγηση των υπηρεσιών, για την τοποθέτηση περιπτέρων, σταντ και λοιπών κατασκευών (τραπεζιών), για την προεκλογική τους προβολή με την αρχή της αναλογικότητας και επί ίσοις όροις. Τρίτον, να επιτρέψει την τοποθέτηση μπάνερ, με ανώτατο αριθμό τα 30 ανά πολιτικό κόμμα για όλο τον Δήμο και όχι σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Αυτό είναι ένα προσχέδιο, μια πρόταση την οποία θα ήθελα από τους επικεφαλής να τοποθετηθούν. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση για κάτι το οποίο δεν προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λευκάδας.

Ο επικεφαλής της παράταξης Όλοι για τη Λευκάδα Κων/νος Δρακονταειδής έκανε την εξής παρατήρηση: «Σε γενικές γραμμές, εμείς ως παράταξη συμφωνούμε. Μία διόρθωση μόνο θα θέλαμε να κάνουμε. Αυτό το «των μπάνερ» να μπει ως «εντός οικισμών», να επιτρέπεται μόνο εντός οικισμών. Και σχεδίων πόλης εννοείται», επισημαίνει ο κ. Δρακονταειδής με τον δήμαρχο Λευκάδας να συμφωνεί.

Από το Δ.Σ. συμφωνήθηκε ομόφωνα η πρόταση ως έχει.

Άγγελος Χόρτης

Πηγή: aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου