Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Λευκάδα: Πότε παραδίδεται προς χρήση ο χώρος στην είσοδο της πόλης [ΒΙΝΤΕΟ]


Χαρ. Καλός για έργα: «Δεν θα χρειαστεί ξανά να παρέμβουμε στη λειτουργία της κεντρικής αγοράς»

Στα εν εξελίξει έργα της εισόδου του νησιού αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Λευκάδας και Πρόεδρος του ΔΛΤ Χαράλαμπος Καλός σε συνέντευξη του στην ΑΙΧΜΗ. Μίλησε για το νέο πεζοδρόμιο, ενώ τόνισε ότι στο τέλος του μήνα θα παραδοθεί προς χρήση ο χώρος μπροστά από τα ξενοδοχεία.

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς έφερε στη Λευκάδα πολλούς επισκέπτες, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι φέτος το νησί θα γεμίσει κόσμο, πράγμα το οποίο δημιουργεί και προβληματισμό για το κυκλοφοριακό και τα εν εξελίξει έργα.

«Η πρώτη φάση των έργων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Δουλεύουν συνεχώς διπλά συνεργεία. Ήδη έχουμε παραλάβει ως Λιμενικό Ταμείο το πεζοδρόμιο που είναι από την ξύλινη γέφυρα ως τον Πόντε. Ένα πεζοδρόμιο γύρω στα 3,5 μέτρα. Ο κόσμος ευχαριστιέται και την άμεση επαφή με τη θάλασσα, αλλά και τη δυνατότητα πρόσβασης κοντινής από την είσοδο της πόλης μέχρι την γέφυρα του Πόντε.

Το επόμενο βήμα ήταν την προηγούμενη βδομάδα να παραδοθεί, και το παραλάβαμε και αυτό, το τμήμα έμπροσθεν της κεντρικής αγοράς. Ενημερώνω και τον κόσμο, δεν θα χρειαστεί ξανά να παρέμβουμε στη λειτουργία της κεντρικής αγοράς. Από σήμερα (02/05/2023) έχει ξεκινήσει η πολύ μεγάλη παρέμβαση μας στον χώρο, περίπου 2,5 στρεμμάτων, έμπροσθεν των ξενοδοχείων. Αναφέρομαι στα τρία ξενοδοχεία που υπάρχουν στην περιοχή της πλατείας. Μέχρι και το τέλος Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση όλων των προβλεπομένων, πλακών και όχι μόνο, σε ένα πλάτος άνω των δέκα μέτρων, μέχρι και 15, μπροστά από τα ξενοδοχεία για να μπορεί να είναι ένα περιβάλλον απόλυτα λειτουργικό για τα ξενοδοχεία. Μπορώ να διαβεβαιώσω και τους ιδιοκτήτες ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει παραδοθεί στην τελική του κατάσταση ο χώρος έμπροσθεν των ξενοδοχείων», εξηγεί στην ΑΙΧΜΗ ο δήμαρχος Λευκάδας.

Σύμφωνα με πρόσφατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την είσοδο της Λευκάδας, δόθηκε προσωρινός δρόμος αυτοκινήτων, μονής κυκλοφορίας, με κατεύθυνση από την προέκταση της οδού Άγγελου Σικελιανού, μέχρι την αρχή της γέφυρας του “Πόντε”.

«Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, δόθηκε από την πλευρά της Σικελιανού ένας εργοταξιακός δρόμος, γιατί εκεί που βλέπουμε τον δρόμο υπάρχει ποδηλατόδρομος στην τελική του μορφή. Κρίθηκε αναγκαίο και είδαμε ότι βοήθησε πάρα πολύ στο τριήμερο κατά τη διάρκεια του οποίου είχε πάρα πολύ κόσμο η Λευκάδα. Έχουμε σκεφτεί και άλλες εναλλακτικές ενόψει και του καλοκαιριού», αναφέρει ο κ. Καλός σχετικά με τη δίοδο.

«Είμαι σίγουρος ότι η Λευκάδα θα αποκτήσει μια πλατεία η οποία θα είναι όνειρο», προσθέτει.

Άγγελος Χόρτης

Πηγή: aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου