Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Ναυαγοσωστική κάλυψη: «Ο Δήμος Λευκάδας από τους λίγους δήμους που θα έχει βρει συνεργεία»


Στην ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών του νησιού αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός, με αφορμή συζήτηση για την πυροπροστασία, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Παρασκευή 2 Ιουνίου.

Ο κ. Καλός μίλησε για τη χρηματοδότηση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι "σε κάθε περίπτωση είμαστε ελλειμματικοί". Τόνισε ωστόσο την ικανοποίηση του καθώς, όπως είπε, ο Δήμος Λευκάδας είναι από τους λίγους δήμους που έχει βρει συνεργεία για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών.

«Με την ευκαιρία που μου δίνετε, βλέπουμε μια μείωση κατά 11.000 στη ναυαγοσωστική κάλυψη, θα πω ότι είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι. Και φέτος ο Δήμος Λευκάδας θα είναι από τους λίγους δήμους που θα έχει βρει συνεργεία για την κάλυψη των ακτών και δεν θα κρέμεται ο πέλεκυς πάνω από τα κεφάλια όλων μας, αλλά και θα παρέχει υπηρεσίες, αχρείαστες να είναι, που πέρυσι είχαν σώσει τέσσερις ζωές. Το ποσό είναι πάρα πολύ μεγάλο που χρειάζεται ο Δήμος Λευκάδας. Πλησιάζει τις 280.000 ευρώ. Είδαμε όμως ότι έχουμε μια επιπλέον χρηματοδότηση 46.000 ευρώ από το υπουργείο. Σε κάθε περίπτωση, ελλειμματικοί είμαστε, το γνωρίζουμε αυτό, αλλά το πολύ σημαντικό είναι το ότι καταφέραμε, και οι διαδικασίες έχουν κινηθεί πολύ έγκαιρα, ώστε σύντομα να τοποθετηθούν σε όλες τις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Λευκάδας ναυαγοσώστες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καλός.

Άγγελος Χόρτης

Πηγή: aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου