Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Κώστας Φωτεινός: Συγκινητική η τιμητική εκδήλωση για τον Λευκαδίτη λογοτέχνη


Συγκινητική ήταν η τιμητική εκδήλωση για τον Λευκαδίτη λογοτέχνη, εκπαιδευτικό και διανοούμενο Κώστα Θ. Φωτεινό, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 27 Μαΐου στην αίθουσα της Π.Ε. Λευκάδας στο Διοικητήριο, η οποία ήταν γεμάτη κόσμο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας και την Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών, με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας και της Π.Ε. Λευκάδας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν φίλοι, μαθητές και συγγενείς του Κώστα Φωτεινού μοιραζόμενοι με το κοινό πολλά στοιχεία της προσωπικότητας του συγγραφέα, όπως οι ίδιοι τον γνώρισαν σαν άνθρωπο και εκπαιδευτικό, ενώ διαβάστηκαν αποσπάσματα από έργα του. Ακούστηκαν παράλληλα και μελοποιημένα ποιήματα του.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος και γραμματέας Δ.Σ. της ΕΛΜ Σωτήρης Κάτσενος.

«Φίλες και φίλοι, προσωπικά στον Κώστα Φωτεινό οφείλω σεβασμό και ευγνωμοσύνη για όσα αποκόμισα από τη στάση ζωής του όταν τον συνάντησα σαν συνάδελφο και διευθυντή στο 1ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας, αλλά και αργότερα με τις κουβέντες μας και την άριστη συνεργασία μας από τη θέση του ως αντιπρόεδρος στο Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης. Στο αφιέρωμα αυτό, που διοργανώσαμε η ΔΒΛ και η Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών, με έγκριτους ομιλητές και παρεμβάσεις φίλων και μαθητών του, θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε όσο περισσότερες πλευρές της προσωπικότητας και της προσφοράς του», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων στην αρχή της εκδήλωσης η προϊσταμένη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας Μαρία Ρούσσου.

Άγγελος Χόρτης

Πηγή: aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου