Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

ΚΕΘΕΑ-Λευκάδα: Θετικές αντιδράσεις του κόσμου στη δράση ενημέρωσης - Τι δηλώνει πρώην χρήστης ναρκωτικών


Δράση ενημέρωσης, με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού, πραγματοποίησε η Κινητή Μονάδα Π.Ε Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λευκάδας το πρωί της Πέμπτης, 13 Ιουλίου.

Η ενημέρωση έγινε στον πεζόδρομο της Ιωάννου Μελά και στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας.

Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν στην πλειοψηφία τους θετικές, παρά το γεγονός ότι τα ναρκωτικά και η απεξάρτηση αποτελούν ακόμη σε μεγάλο βαθμό ένα δύσκολο και άγνωστο θέμα για την κοινωνία. Φυσικά, δεν έλλειψαν κι αυτοί που φάνηκαν επιφυλακτικοί.

Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι η διανομή του ενημερωτικού υλικού έγινε με την συμμετοχή μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.

Με αφορμή τη δράση ευαισθητοποίησης, το thestreetjournal.gr μίλησε με πρώην χρήστη ναρκωτικών, ο οποίος όπως ανέφερε στον Άγγελο Χόρτη έδωσε αγώνα ώστε να καταφέρει να στηριχτεί στα πόδια του, ενώ τονίζει ότι το σημαντικότερο πάνω σε αυτό είναι η αναγνώριση του προβλήματος και η θέληση.

Απαντώντας σε ερώτηση μας σχετικά με το τι μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο να ξεκινήσει να κάνει χρήση ουσιών, ο Α.Κ. επισημαίνει: «Είναι μια απομόνωση από τους γονείς. Σαν να περισσεύεις από την παρέα. Όταν δείχνει ότι σε θέλει η παρέα, όλοι σε θέλουν να τους κερνάς. Όταν ο πατέρας σου δεν σου δίνει σημασία, η μάνα σου κάνει ό,τι μπορεί αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτό που ζητάς εσύ. Βρίσκεσαι σε μια απόγνωση και η απόγνωση σε καταλήγει να φτάνεις κάπου στη χρήση. Θέλεις να δείξεις δυνατός με τη χρήση, θέλεις να τσακωθείς με τη χρήση, θέλεις να κάνεις πολλά πράγματα με τη χρήση γιατί δεν έχεις ανακαλύψει την πραγματική σου δύναμη. Τα συναισθήματα απαξίωσης. Μέχρι να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους να σου πουν "έλα κοντά μας, θα πάψεις να περισσεύεις, θα είσαι χρήσιμος».

Όσον αφορά τον αγώνα της απεξάρτησης προσθέτει: «Θέλει υπομονή, χρόνο, θέλει πείσμα! Πείσμα, πείσμα, πείσμα! Θέλει να κάνεις ό,τι σου λένε (οι θεραπευτές), αλλά να το κάνεις με πείσμα. Μέχρι να φτάσεις στο αποτέλεσμα, έχεις δρόμο μπροστά σου. Το αποτέλεσμα δεν το ξέρεις, αλλά όταν το πλησιάζεις και το φτάνεις, το βλέπεις, το αισθάνεσαι και το καταθέτεις».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου