Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Λευκάδα: Θεαματική η άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στο 1ο ΓΕΛ


Θεαματική
ήταν η άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποίησε η Π.Υ. Λευκάδας και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βασιλικής το πρωί της Πέμπτης, 23 Νοεμβρίου στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο ΓΕΛ Λευκάδας. Το σενάριο της άσκησης ήταν πρόκληση πυρκαγιάς, ύστερα από εκδήλωση σεισμού, σε χώρο γραφείου στο ισόγειο και σε αίθουσα διδασκαλίας στον πρώτο όροφο του σχολείου. Σκοπός της άσκησης ήταν ο έλεγχος της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο καλύτερος συντονισμός και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων που συνδράμουν στις επιχειρησιακές δράσεις σε περίπτωση σεισμού.

Στο χώρο του σχολείο κατέφτασαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με δώδεκα άνδρες. -Το Π.Σ. 4868 υδροφόρο όχημα Ά τύπου με δύο (2) άτομα της Π.Υ. Λευκάδας. -Το Π.Σ. 4296 υδροφόρο όχημα Ά τύπου με τέσσερα (4) άτομα της Π.Υ. Λευκάδας. -Το Π.Σ. 3433 Ειδικό διασωστικό όχημα σεισμών με τέσσερα (4) άτομα της Π.Υ. Λευκάδας και του Π.Κ Βασιλικής.  -Το Π.Σ. 2894 Βραχιονοφόρο όχημα με δύο (2) άτομα της Π.Υ. Λευκάδας.

Στην άσκηση συμμετείχαν η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, ο ΔΕΔΔΗΕ, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λευκάδας και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας.

Μετά την άσκηση πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ομιλία στον προαύλιο χώρο του 1ου Λυκείου Λευκάδας, με σκοπό την γνωριμία με τον πυροσβεστικό εξοπλισμό και την υπενθύμιση των προληπτικών  μέτρων έναντι του σεισμού. Στους μαθητές και καθηγητές μίλησε ο αντιπύραρχος Δημήτρης Ρούπας, ο οποίος μοιράστηκε παράλληλα και τις εμπειρίες του από την συμμετοχή του στον πρόσφατο μεγάλο σεισμό της Τουρκίας. Ολόκληρη την ομιλία του κ. Ρούπα, καθώς και την άσκηση ετοιμότητας, μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο βίντεο του thestreetjournal.gr.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου