Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ο αρχιτεκτονικός ηλεκτροφωτισμός θα αλλάξει εντελώς την εικόνα πέντε εκκλησιών στο ιστορικό κέντρο [ΒΙΝΤΕΟ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ]


Μελέτες για αρχιτεκτονικό ηλεκτροφωτισμό πέντε εκκλησιών του ιστορικού κέντρου της Λευκάδας παραδόθηκαν στις τεχνικές υπηρεσίες το πρωί της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου. Με το έργο αυτό, που πρόκειται να υλοποιηθεί, αναμένεται να αναδειχθούν τα ιστορικά μνημεία του κέντρου της Λευκάδας, ενώ θα αναβαθμιστεί το ιστορικό κέντρο όσον αφορά τον θρησκευτικό τουρισμό. Ή
δη έχουν ολοκληρωθεί από τις αρχές του καλοκαιριού οι σχετικές αυτοψίες, επιμετρήσεις και προμελέτες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Αντρέας Κτενάς, μιλώντας στον Άγγελο Χόρτη, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο. Τις δύο μελέτες για τον αρχιτεκτονικό ηλεκτροφωτισμό τις εκπόνησε η αρχιτέκτων και μελετήτρια φωτισμού Βασιλική Μαλακάση, η οποία  μας εξηγεί τι είναι αυτό που πρέπει κυρίως να βελτιωθεί και να αναδειχθεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι μελέτες, που αποτελούν πρωτοβουλία της Π.Ε. Λευκάδας και χρηματοδοτούνται από το αποθεματικό (ΚΑΠ), αφορούν στην ανάδειξη, μέσω κατάλληλου αρχιτεκτονικού φωτισμού, πέντε σημαντικών εκκλησιαστικών μνημείων της Λευκάδας, του Αγίου Μηνά, της Ευαγγελίστριας (Μητρόπολης), των Εισοδίων της Θεοτόκου, των Αγίων Αναργύρων και της Παναγίας των Ξένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου