Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Πρέβεζα: Η γιορτή του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους και η Λιτάνευση της εικόνας [ΒΙΝΤΕΟ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ]


Με λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε και φέτος ο πολιούχος της Πρέβεζας Άγιος Χαράλαμπος το πρωί του Σαββάτου, 10 Φεβρουαρίου 2024.Το ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας ήταν γεμάτο κόσμο που με σύμμαχο τον καλό καιρό ήταν πιστά συγκεντρωμένος για να παρακολουθήσει το σημαντικό αυτό γεγονός. Στην εορτή δεν παρευρέθηκε μόνο κόσμος από την Πρέβεζα, αλλά και από τις γειτονικές πόλεις, τα Γιάννενα, τη Λευκάδα και την Άρτα.

Μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στο λιμάνι.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Σ. Κυριάκης και Κ. Μπάρκας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο Δήμαρχος Λευκάδας Ξ. Βεργίνης, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας και άλλοι επίσημοι.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, η οποία έστειλε το δικό της μήνυμα για την ημέρα μέσω του thestreetjournal.gr. Τις ευχές του έστειλε παράλληλα και ο δήμαρχος Λευκάδας.

Άγγελος Χόρτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου