Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Δήμαρχος Λευκάδας-Λογοδοσία: «Λέω απόλυτη αλήθεια. Δεν προτίθεμαι να καλέσω τις υπηρεσίες να επιβεβαιώσουν αυτά που λέω. Είναι δεδομένα»


Έντονη, μαραθώνια και με πολλές συγκρούσεις ήταν η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του Δήμου Λευκάδας τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου. Στο πρόγραμμα ήταν 14 ζητήματα, μερικά αναβλήθηκαν, με τον δήμαρχο Λευκάδας Ξ. Βεργίνη να απαντά σε κάθε κριτική από την αντιπολίτευση, να τονίζει ότι είναι γνώστης όλων των θεμάτων, ενώ παράλληλα να επικαλείται το πολύ πρόσφατο του χρόνου που εξελέγη δήμαρχος και ότι μέσα σε αυτό δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση χρόνιων ζητημάτων. Στρέφει ταυτόχρονα τα πυρά του στους δύο προηγούμενους δημάρχους, Χαρ. Καλό και Κων/νο Δρακονταειδή τονίζοντας τους ότι δεν μπορούν να τον εγκαλούν να απολογηθεί καθώς όπως είπε βρέθηκαν οι ίδιοι σε αυτή τη θέση πριν από αυτόν.

«Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπιστώνω ότι δεν δέχεστε την παραμικρή κριτική. [...] Στο παραμικρό ζήτημα που θέτουμε εν αμφιβόλω ή με ερωτηματικά κάτι, αυτομάτως χάνετε την ψυχραιμία σας», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Σύγχρονη Λευκάδα Χαράλαμπος Καλός.

Σκληρή κριτική δέχτηκε ωστόσο και ο πρώην δήμαρχος Λευκάδας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαράλαμπος Καλός. Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλέξανδρος Βερροιώτης με αφορμή αυτό επισήμανε: «Εκπλήσσομαι και μπορώ να πω ότι έγινα θεατής στο θέατρο του παραλόγου. Από τη μεριά μας πιστεύουμε ότι αυτή η ερώτηση εκθέτει την προηγούμενη δημοτική αρχή. Την εκθέτει σε ό,τι άκουσα. Για περί δημοκρατίας, να πω εγώ πόσες φορές ήμουν πρωταγωνιστής στο να κόβονται θέματα από το συμβούλιο, (να κλείνουν) μικρόφωνα, να με πετάει ο πρόεδρος εκτός της διαδικασίας με τηλεδιάσκεψη;».

Το thestreetjournal.gr ήταν εκεί σε ολόκληρη τη συνεδρίαση για 12 ώρες και 14 λεπτά, όσο διήρκησε η συνεδρίαση η οποία είναι διαθέσιμη στο κανάλι του Άγγελου Χόρτη στο YouTube.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου