Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Καρναβάλι Λευκάδας: Τα σάρωσε όλα ο Δούρειος Ίππος του Σύβρου - «Εντυπωσιακότερο και από το Πατρινό» [ΒΙΝΤΕΟ]


Θεαματικότατη ήταν για άλλη μια χρονιά η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στη Λευκάδα, με πλήθος μικρών και μεγάλων, πολύ χορό και... φαρομανητό.

Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού πέρασε από την κεντρική πλατεία το απόγευμα της Κυριακής, 17 Μαρτίου υπό τη μουσική υπόκρουση του «Volare» των Gipsy Kings. Τα γκρουπ ξεκίνησαν από τον Άγιο Μηνά, διασχίζοντας την κεντρική αγορά κατέληξαν στο νέο πάρκο παραλίας.

Στο καρναβάλι των Φαρομανητών 2024 του Δήμου Λευκάδας πήραν μέρος 15 γκρουπ, άρματα και πεζά, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» από την Καρναβαλική Ομάδα του Σύβρου.

Στο τέλος του καρναβαλιού πραγματοποιήθηκε η απονομή βραβείων με τον δήμαρχο Λευκάδας Ξενοφών Βεργίνη να δηλώνει εντυπωσιασμένος και να το συγκρίνει μάλιστα με το Πατρινό καρναβάλι κρίνοντας το Λευκαδίτικο ως εντυπωσιακότερο.

«Πρέπει να πω ότι το επίπεδο ήταν εντυπωσιακό. Αν γίνει μια σύγκριση, το Λευκαδίτικο καρναβάλι ήταν εντυπωσιακότερο σε εφευρετικότητα, σε χιούμορ, σε πνεύμα ακόμα και από το Πατρινό», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους συντελεστές του καρναβαλιού.

Το πρώτο βραβείο από τα άρματα απονεμήθηκε στον «Δούρειο Ίππο» του Σύβρου, μαζί με την Καρναβαλική Ράβδο, με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς με το που ανακοινώθηκε.

Απονομή των Βραβείων:

ΑΡΜΑΤΑ

1ο Βραβείο: Καρναβαλική Ομάδα Σύβρου – «Δούρειος Ίππος»

2ο Βραβείο: Αθλητικός Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου – «Το Μαγικό Δάσος»

3ο Βραβείο: Δημοτική Ενότητα Σφακιωτών, Πολιτιστικός Σύλλογος «ΦΩΤΕΙΝΟΣ», ΠΑΣ Σφακιώτες, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Σφακιωτών – «Brazil»

ΠΕΖΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

1ο Βραβείο: Σχολή Χορού «Χρυσούλα Κουνιάκη» – «Μαριονέτες και Πορσελάνινες Κούκλες».

2ο Βραβείο: Group 7 – «Pinco»

3ο Βραβείο: Fabrica di Mascara – «Fabriganda»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου