Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Διαμαρτυρία στον Άι Γιάννη για την κατάσταση του δρόμου: «Διαχρονική αδιαφορία-Δεν θα μας σώσουν οι άρχοντες, πρέπει να ενεργοποιηθούμε» [ΒΙΝΤΕΟ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ]


Διαμαρτυρία για την κατάσταση του δρόμου στην παραλία του Άι Γιάννη πραγματοποίησε η Κίνηση Πολιτών για μια Αξιοβίωτη Λευκάδα το απόγευμα της Πέμπτης, 28 Μαρτίου. Πρόκειται για την δεύτερη παραλία κοντά στο
 κέντρο της πόλης που το καλοκαίρι μαζεύει πάρα πολλούς επισκέπτες, ενώ ο δρόμος διαβρώνεται από τη μανία της φύσης σε σημείο που από κάποιους θεωρείται επικίνδυνος.

«Εκφράζουμε μια ανησυχία για μια διαχρονική πορεία εγκατάλειψης και αδιαφορίας όχι μόνο για την περιοχή του Άι Γιάννη αλλά και για την προστατευόμενη περιοχή της λιμνοθάλασσας, της Γύρας, μέχρι και το κάστρο. [...] Εργαλεία υπάρχουν, νομικό πλαίσιο προστασίας υπάρχει, δυνατότητες χρηματοδότησης υπάρχουν. Θέληση να υπάρχει για να κάνουμε το καλύτερο. Η ΚΙ.Π.Α.Λ. θέλει να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο γεωλόγος και μέλος της ΚΙ.Π.Α.Λ. Μιχάλης Μαραγκάκης στην κάμερα του The Street Journal.

Ένα άλλο μέλος της κίνησης πολιτών, ο Νίκος Γκίρκας, υπογραμμίζει: «Τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε από έναν "άγιο" δήμαρχο, ούτε από έναν "άγιο" πρωθυπουργό ή οποιονδήποτε άρχοντα, παρά μόνο αν οι πολίτες δραστηριοποιηθούν για τα ζητήματα που τους αφορούν. Έτσι και σήμερα ήρθαμε εδώ να κάνουμε μια διαμαρτυρία για την υπάρχουσα κατάσταση εδώ πέρα σε αυτό το υπέροχο μέρος, στην παραλία του Άι Γιάννη. Σε λίγο δεν θα είναι καθόλου προσβάσιμη. Ελπίζουμε ότι κάποιοι που έχουν τα μέσα και τη δύναμη θα κάνουν κάτι για αυτό. Βέβαια, η σεζόν είναι προ των πυλών, δεν ξέρω κατά πόσο θα προλάβουν. Εμείς σαν πολίτες, αυτό που μας μένει είναι η συμμετοχή μας στα κοινά ώστε να πιέσουμε να γίνουν πράγματα προς το κοινό συμφέρον».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, 30 Μαρτίου στις 18.00 η ΚΙ.Π.Α.Λ. θα πραγματοποιήσει σχετική εκδήλωση στο ξενοδοχείο «ΙΟΝΙΟΝ STAR».

Άγγελος Χόρτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου