Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Πανελλαδική απεργία: Στους δρόμους και στα Γιάννενα [ΒΙΝΤΕΟ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ]


Στους δρόμους σε δεκάδες πόλεις, και στα Γιάννενα, κατέβηκαν χθες σωματεία, εργατικά κέντρα, εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την υψηλή φορολογία, τη μεγάλη ακρίβεια και τις συνθήκες διαβίωσης. Πάγιο αίτημα τους είναι οι αυξήσεις στους μισθούς. Η κινητοποίηση στα Γιάννενα ξεκίνησε από την Αβέρωφ, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου και συνεχίστηκε προς την πλατεία Πύρρου. Ακολούθησε μια διαδρομή σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

«Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και συνοδοιπόροι στον αγώνα των εργαζομένων στο ιδιωτικό τομέα, στο δημόσιο τομέα, των εργατών και των αγροτών που κινητοποιούνται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που έχει μαυρίσει τη ζωή τους. Μια πολιτική που έχει ονοματεπώνυμο, έχει διεκδίκηση της πατρότητας και της μητρότητας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από εκεί εκπορεύεται και υλοποιείται πιστά από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με συμπαραστάτες και τα υπόλοιπα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου. 

Αυτοί είναι οι αίτιοι της πολιτικής αυτής που κινητοποιούν τους εργαζόμενους και τους έχουν κάνει να κατέβουν στο δρόμο του αγώνα. Θα είμαστε πάντα στο πλάι τους δείχνοντας τον δρόμο για να λυθούν τα προβλήματα τους, που είναι ο δρόμος του αγώνα. Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ θα είναι συμπαραστάτης», υπογραμμίζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τάσος Τόκας μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ.

«Είμαστε εδώ σήμερα οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι φοιτητές, μαθητές της πόλης μας. Σε όλη την Ελλάδα σήμερα απεργούμε. Δίνουμε συνέχεια στη μεγάλη απεργία που έγινε στις 28 Φλεβάρη. Σήμερα κλιμακώνουμε γιατί τα ίδια προβλήματα που μας βγάζουν στο δρόμο παραμένουν εδώ. Δεν μπορούμε να ζήσουμε πια με αυτούς τους χαμηλούς μισθούς. Δεν μπορούμε να ζήσουμε με αυτή την ακρίβεια στα βασικά είδη, τρόφιμα, καύσιμα, τα πάντα. Αυτό το πράγμα χρειάζεται απάντηση, αυξήσεις, κανονικές αυξήσεις όχι ψίχουλα όπως αυτά που τάζει η κυβέρνηση. Όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτά τα ψίχουλα εξαφανίζονται μόλις πατήσουμε το πόδι μας στο σούπερ μάρκετ. 

Την ίδια στιγμή το κράτος ξέρουμε ότι μαζεύει δισεκατομμύρια από τη φορολογία όλου του λαού των εργαζομένων και ξέρουμε και πολύ καλά πού πάνε αυτά τα λεφτά. Πάνε και γίνονται επιδοτήσεις σε εργοστάσια, σε βιομηχάνους, σε εφοπλιστές, σε τραπεζίτες. Γίνονται ακόμη και καύσιμο στην πολεμική μηχανή από την πολύ επικίνδυνη εμπλοκή που έχει η χώρα μας και στον πόλεμο στην Ουκρανία και στον πόλεμο που χοντραίνει και διεξάγεται στη Μέση Ανατολή. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνα τα σχέδια όλα αυτά για εμάς. 

Για αυτό σήμερα είμαστε εδώ, δεν είμαστε δεδομένοι. Η εργοδοσία, η κυβέρνηση και το κράτος έχουν πάρει το μήνυμα. Τους λέμε ότι είμαστε εδώ, διεκδικούμε αυξήσεις, διεκδικούμε κατάργηση όλων των άδικων φόρων. Διεκδικούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει», αναφέρει αναλυτικά ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Θανάσης Κονταξής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου