Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Γ. Μανιάτης: «Θα αγωνιστούμε για να υπάρξει μια νέα προοδευτική αντιμετώπιση της συντηρητικής πολιτικής της ΝΔ» [ΒΙΝΤΕΟ]


Στα Γιάννενα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ

Σκληρή κριτική σε Κασσελάκη και Μητσοτάκη

Στα Γιάννενα βρέθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης με αφορμή την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του «Επειδή δεν υπάρχει Planet B». Ταυτόχρονα, βρέθηκε στην πόλη μας και με την ιδιότητα του υποψηφίου ευρωβουλευτή, μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει των Ευρωεκλογών στον τοπικό Τύπο. Στον χώρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ τον υποδέχτηκε ο γραμματέας της Επιτροπής Βασίλης Γαρδίκος.

Ο κ. Μανιάτης μέσα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ έχει προβάλλει θέσεις για την Πράσινη Ανάπτυξη, την κλιματική αλλαγή και πολλά ζητήματα που θα απασχολήσουν την επόμενη περίοδο το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής θέλησε να ξεκαθαρίσει πώς το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται τα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα ενόψει των Ευρωεκλογών, αλλά και την εξέλιξη σε επίπεδο Ευρώπης.

«Υπάρχουν τρία πράγματα που προσδιορίζουν την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ. Η αλαζονεία της κυβέρνησης, η δομική αντιπολίτευση που ασκεί το ΠΑΣΟΚ και η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου που θα γίνει μετά τις επόμενες Ευρωπαϊκές εκλογές», είπε αρχικά.

Θέλοντας να εξηγήσει αναλυτικά αυτά τα τρία κεφάλαια που έθεσε, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έστρεψε τα πυρά του τόσο προς την κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η κυβέρνηση απειλεί και εκβιάζει τον ελληνικό λαό»

Μιλώντας για την κυβέρνηση είπε: «Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε στον αστερισμό αυτού που ονομάζουμε «η δημοκρατία του ενάμιση κόμματος». Έχουμε μια «πανίσχυρη» Νέα Δημοκρατία, με το 41%. Μια Νέα Δημοκρατία όμως της οποίας ο επικεφαλής, ο κ. Μητσοτάκης, απειλεί και εκβιάζει τον ελληνικό λαό ενόψει των Ευρωεκλογών λέγοντας ότι παρά το γεγονός πως έχει πάρει πρόσφατα 41%, ότι έχει 158 βουλευτές, που πιθανόν τώρα μετά το ζήτημα με τους Σπαρτιάτες να έχει 160 ή 162, αναφέρεται στον ελληνικό λαό όχι περιγράφοντας κάποια, ανύπαρκτα έστω, επιτεύγματα της κυβέρνησης του, αλλά λέγοντας «ψηφίστε με γιατί διαφορετικά κινδυνεύει η σταθερότητα της χώρας. Αυτό δείχνει την αδυναμία του να τεκμηριώσει στους πολίτες ότι η ζωή τους έγινε καλύτερη με διακυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Πρέπει ο πολίτης να τιμωρήσει την αλαζονεία της κυβέρνησης»

Ο κ. Μανιάτης, συνεχίζοντας την σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έφερε ως παράδειγμα τα υψηλά ενοίκια, την ακρίβεια αλλά και την Υγεία, στην οποία όπως είπε η χώρα μας όσον αφορά τις ιδιωτικές δαπάνες είναι οι πιο αυξημένες της Ευρώπης.

«Είναι αυτονόητο ότι ο πολίτης που θα πάει πίσω από το παραβάν να τιμωρήσει αυτή την αλαζονεία και να δώσει στον εαυτό του τη δυνατότητα για μια άλλη πολιτική πρόταση», υπογραμμίζει.

Το ζήτημα της αντιπολίτευσης

Όσον αφορά το ζήτημα της αντιπολίτευσης, ο κ. Μανιάτης επισημαίνει: «Το ΠΑΣΟΚ, και είμαστε περήφανοι για αυτό, ασκεί μια πολύ σοβαρή, πολύ τεκμηριωμένη, δομική αντιπολίτευση. Με την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, την τραγωδία που ζήσαμε στα Τέμπη και τις τελευταίες αποκαλύψεις ότι κάποιοι την ώρα που έκαιγαν οι λαμαρίνες πήγαν μέσα στα γραφεία του ΟΣΕ και προσπάθησαν να παραποιήσουν τα ηχητικά ντοκουμέντα.

Με την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ, το μισό υπουργικό συμβούλιο και το μισό Μαξίμου πήγε σπίτι του. Αυτό είναι πραγματική αντιπολίτευση που έχει ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να υποστεί σημαντικές φθορές».

Η αντιπολίτευση Κασσελάκη

Συνεχίζοντας τα όσα είπε σχολιάζοντας την αντιπολίτευση μίλησε και για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη, χαρακτηρίζοντας την αντιπολίτευση του ως«lifestyle» και ότι είναι «δώρο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Από την άλλη πλευρά έχουμε βεβαίως το lifestyle του κ. Κασσελάκη. Ένα lifestyle που περηφανεύεται ότι αγόρασε σπίτι 1,8 εκατ. ευρώ όταν τα νέα ζευγάρια της πατρίδας μας αγωνίζονται να πάρουν ένα δάνειο από τις τράπεζες για να αγοράσουν ένα σπίτι των 200-250 χιλιάδων», είπε αρχικά.

Ο κ. Μανιάτης στάθηκε ιδιαίτερα στα λεγόμενα του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τις δαπάνες για την Υγεία.

«Πρόσφατα είχαμε και το αστείο γεγονός, ο κ. Κασσελάκης κάνοντας την περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου, να λέει ότι θα πρέπει οι δαπάνες για την Υγεία να φτάσουν στο 5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος όταν ήδη είναι στο 5,8. Άρα ο κ. Κασσελάκης πρότεινε μείωση των δαπανών για την Υγεία και ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι στο 7,8. Όταν λοιπόν αποκαλύφθηκε η προχειρότητα με την οποία εκφέρει πολιτικό λόγο ο κ. Κασσελάκης έκανε και το δεύτερο ατόπημα. Είπε «δεν εννοούσα 5%, εννοούσα 5% επιπλέον». Δηλαδή, πέντε και πέντε, 10% για τον τομέα της Υγείας».

Μετά τις Ευρωεκλογές

Για το τρίτο κεφάλαιο που έθεσε ο κ. Μανιάτης, που είναι το τι θα γίνει μετά τις Ευρωεκλογές: «Σε αυτές τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερη δύναμη, θα είμαστε η ισχυρή προοδευτική δύναμη προστασίας των συμφερόντων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ως μέλος της μεγάλης οικογένειας των ευρωπαίων δημοκρατών και σοσιαλιστών, θα αγωνιστούμε για να υπάρξει σε επίπεδο κοινωνίας μια νέα προοδευτική αντιμετώπιση της συντηρητικής πολιτικής που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία».

Άγγελος Χόρτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου