Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Πανυγειονομική απεργία - Σκληρή κριτική στον Υπουργό Υγείας από το Ε.Ι.Ν.Η


*Το ακόλουθο κείμενο δημοσιεύτηκε στον Πρωινό Λόγο Ιωαννίνων στις 17/05/2024. Στο thestreetjournal.gr που αναρτάται σήμερα ενδεχομένως κάποια στοιχεία να είναι ήδη ανεπίκαιρα.

Συγκέντρωση για την πανυγειονομική απεργία

Σκληρή κριτική στον Υπουργό Υγείας από το Ε.Ι.Ν.Η

Οι δηλώσεις του Ά. Γεωργιάδη που εξόργισαν τους εργαζόμενους

Σε απεργιακή συγκέντρωση προχώρησαν χθες υγειονομικοί στο πλαίσιο της 24ωρης πανυγειονομικής απεργίας από την ΠΟΕΔΗΝ, έξω από το διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου. Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Αιτήματα του κλάδου των υγειονομικών, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, είναι η χρηματοδότηση και να διασφαλιστεί με νόμο ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας των νοσοκομείων, αυξήσεις σε μισθούς, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, χορήγηση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι και να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές εργασίας.

Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος Ε.Ι.Ν.Η. Χαράλαμπος Παππάς για την πανυγειονομική απεργία ήταν: «Οι συμβασιούχοι βρίσκονται στην Αθήνα σε κινητοποίηση. Δηλώνουμε σαν Ένωση Νοσοκομειακών ότι βρισκόμαστε στο πλευρό τους. Δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση στον χώρο της Υγείας. Στον χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου οι 140 εργαζόμενοι έχουν δίκιο και δεν πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους».

Ο κ. Παππάς ωστόσο σχολίασε την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, ασκώντας σκληρή κριτική και χαρακτηρίζοντας τη ως «κοροϊδία». Όπως είπε χαρακτηριστικά «η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας την τελευταία βδομάδα στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων επιβεβαίωσε και τις χειρότερες μας προβλέψεις. Είχε το θράσος ο Υπουργός Υγείας να προαναγγείλει την απόλυση των 140 συμβασιούχων σε καθαριότητα και σίτιση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μάλιστα με κυνικό τρόπο ισχυρίστηκε ότι προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ότι ήξεραν ότι θα απολυθούν. Δεν είπε καμία κουβέντα για το ψέμα της κυβέρνησης ότι οι συμβάσεις αυτές προκηρύχθηκαν για έκτακτες ανάγκες, ενώ στην ουσία οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη σίτιση πήγαν από μόνοι τους και δεν βρήκαν κανέναν μόνιμο υπάλληλο. Κάλυψαν πάγιες, διαρκείς και μόνιμες ανάγκες στο νοσοκομείο».

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χατζηκώστα. «Διαμαρτυρόμαστε γιατί ζητάμε καλύτερους μισθούς, επαναχορήγηση του 13ου και 14ου μισθού που στον ιδιωτικό τομέα παραχωρείται, το κράτος ως εργοδότης στους υπαλλήλους του δεν το χορηγεί. Ενιαία ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά. Σήμερα υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων, αυτοί που το δικαιούνται και αυτοί που δεν το δικαιούνται», υπογράμμισε ο Κων/νος Καλαμπόκας, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων «Χατζηκώστα», μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΟΡΤΗΣ

Πηγή: Εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου