Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Σωτήρης Σκιαδαρέσης: «Πρέπει να ανοίξει η συζήτηση πόσες οικοδομές μπορεί να αντέξει η Λευκάδα» [ΒΙΝΤΕΟ-ΔΗΛΩΣΗ]


Στην τουριστική κίνηση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος και στα προβλήματα ύδρευσης του νησιού αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης μιλώντας στο thestreetjournal.gr.

Όπως μας πληροφορεί «αυτό το τριήμερο, όπως πάντα του Αγίου Πνεύματος, το νησί ήταν γεμάτο και η πληρότητα στο 100%».

Μιλώντας για τη χαμηλή τουριστική κίνηση τον φετινό Ιούνιο είπε ότι ένας από τους λόγους που συνέβαλλε σε αυτό είναι οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για τη συνέχεια του καλοκαιριού. 

«Έχουμε ένα θεματάκι τον τελευταίο μήνα, δεν ήταν τόσο καλός όσο ο προηγούμενος. Θεωρώ ότι θα φτιάξει τις επόμενες ημέρες και νομίζω ότι θα πάμε αρκετά καλύτερα. Αν μπορούμε να το αποδώσουμε κάπου, θεωρούμε ότι το ποδόσφαιρο καταλαβαίνετε ότι μας έχει επηρεάσει. Είναι αρκετές γειτονικές χώρες οι οποίες παίζουν οι εθνικές τους ομάδες. Οπότε αρκετοί τουρίστες, αντί να έρθουν σε εμάς, που ως νησί έχουμε την εύκολη πρόσβαση και είναι αρκετοί κάθε χρόνο, και από Ρουμανία και από Σερβία, έχουν πάει στη Ρουμανία», υπογράμμισε ο κ. Σκιαδαρέσης.

«Πρέπει να ανοίξει η συζήτηση πόσες οικοδομές μπορεί να αντέξει η Λευκάδα. Δεν μπορεί οι καινούργιες οικοδομές να γίνουν εις βάρος των παλιών αλλά και των ντόπιων κατοίκων»

Σχετικά με τα πολύ σοβαρά προβλήματα υδροδότησης που βγήκαν στην επιφάνεια φέτος το καλοκαίρι, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εξέφρασε την άποψη του σχετικά με το τι θα μπορούσε να γίνει για να περιοριστεί το πρόβλημα, κυρίως από την πλευρά του Δήμου Λευκάδας. Όπως είπε, πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει η συζήτηση πόσες οικοδομές μπορεί να αντέξει το νησί, ενώ θα μπορούσε όπως είπε να διακοπούν προσωρινά οι νέες συνδέσεις στο δίκτυο έως ότου βρεθεί λύση για το πρόβλημα.

«Προβλήματα υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Όσο δεν καθόμαστε να λύσουμε το πρόβλημα και να δούμε τι συμβαίνει, θεωρώ ότι θα συνεχίσει να υπάρχει. Πρέπει ο καθένας μας να δει τι μπορεί να κάνει αυτός για να λύσει το πρόβλημα του αρχικά. Ο Δήμος να δει πού μπορεί να βοηθήσει, με καινούργιες γεωτρήσεις ή και επισκευές βλαβών, που θεωρώ ότι υπάρχουν πάρα πολλές στο δίκτυο και χρειάζονται επισκευές, αλλά επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε και το πόσες οικοδομές μπορεί να αντέξει το νησί. Εγώ πιστεύω, είμαι και λίγο σε αυτό κάθετος, ότι θα έπρεπε, από την στιγμή που υπάρχει πρόβλημα, να σταματήσουμε τις νέες συνδέσεις μέχρι να το λύσουμε. Όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο, εγώ είμαι της γνώμης ότι δεν μπορεί οι καινούργιες οικοδομές να γίνουν εις βάρος των παλιών αλλά και των ντόπιων κατοίκων. Καλή η τουριστική δραστηριότητα, αλλά υπάρχουν και οι δημότες της Λευκάδος. Ελπίζω να έχουμε μια καλή σεζόν και εύχομαι σε όλους τους επαγγελματίες καλές δουλειές φέτος το καλοκαίρι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

Επαγγελματίες του νησιού παράλληλα, κυρίως της εστίασης, επισήμαναν στο TSJ ότι ο φετινός Ιούνιος είχε πολλές «νεκρές» μέρες, περισσότερες ακόμη και από τα καλοκαίρια της Covid-19.

Στο The Street Journal μίλησε και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Χρήστος Άγριος, ο οποίος έδωσε μια εικόνα από την κίνηση στην αγορά. «Η κίνηση στην αγορά ήταν αρκετά καλή. Δεν ήταν αυτή που έπρεπε να είναι. Είχε πάρα πολύ κόσμο, όμως ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα στη συνέχεια της σεζόν. Ήταν λίγο απογοητευτικός ο Ιούνιος για τις επιχειρήσεις, για όλη την Ελλάδα όχι μόνο για τη Λευκάδα. Πρέπει ο καθένας να προσέχει πάρα πολύ τις κινήσεις που κάνει, τις εμπορικές ειδικά», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση μας για το αν οι επαγγελματίες είναι αισιόδοξοι και αν είναι και ο ίδιος αισιόδοξος, ο κ. Άγριος ξεκαθάρισε «βεβαίως και είμαι αισιόδοξος, είμαστε όλοι αισιόδοξοι για να μπορούμε να παρακολουθούμε και να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα. Πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα για να μπορούμε να έχουμε ευημερία».

Άγγελος Χόρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου