Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Εξαγριωμένοι πολίτες στον δήμαρχο Λευκάδας: «Νερό τώρα»!

Φωτογραφία αναγνώστριας

Νερό τώρα
είναι το βασικό αίτημα των πολιτών που πραγματοποίησαν συνάντηση διαμαρτυρίας στο γραφείο του δημάρχου Λευκάδας σήμερα το πρωί.

Οι πολίτες έδειξαν άγρια διάθεση στον δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο Ύδρευσης-Αποχέτευσης, όπως και την έντονη αγανάκτηση τους, ρώτησαν αν μπορεί να βρεθεί άμεση λύση γιατί το πρόβλημα είναι τώρα. Ζήτησαν να κηρυχθεί το νησί σε έκτακτη ανάγκη, να φέρουν υδροφόρες για να βρεθεί άλλη λύση για παροχή νερού. Αργότερα, αγρίεψαν παραπάνω τα πράγματα και φώναζαν «παραιτήσου, τα κάνεις όλα για την καρέκλα».

Ένας κάτοικος της Κατούνας, ο Γιάννης Διγενής, είπε στον δήμαρχο «Έχω πάνω από ενάμιση μήνα χωρίς νερό. Όταν λέω "χωρίς νερό", δεν εννοώ ότι έχω τη νύχτα, το απόγευμα ή έρχεται για μισή ώρα. Δεν έχω καθόλου. Η υπηρεσία έχει έρθει πολλές φορές. Ο Πρόεδρος της Τ.Κ., πανικόβλητος, όλη μέρα βρίσκεται με μια βάνα στα χέρια», επισήμανε συνεχίζοντας: «στον ενάμιση μήνα, κανείς με βίλα δεν έχει παραπονεθεί. Άρα, φαντάζομαι, υπάρχει παροχή νερού, με κάποιον τρόπο».

Ο ίδιος πολίτης υπέβαλλε τα εξής ερωτήματα στον δήμαρχο: «Για ποιο λόγο στοχοποιούνται οι άνθρωποι που φωνάζουν; Δεύτερον, δεν βγαίνει κάποιος υπεύθυνος να πάρει την ευθύνη και να πει "παιδιά, δεν έχουμε το νερό που αναλογεί αυτή τη στιγμή, αυτή την περίοδο στη Λευκάδα».

Ένας άλλος πολίτης, ο Γεράσιμος Αραβανής, εξέφρασε απαισιοδοξία ότι ούτε τον επόμενο μήνα και τον επόμενο χρόνο θα υπάρξει νερό, εκτός αν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα που δεν λαμβάνονται. Αφού απηύθυνε ερωτήματα σχετικά με το τι μπορεί να γίνει με τις άμεσες ανάγκες, τόνισε ότι για να έχει νερό η Λευκάδα πρέπει να έρθει νερό από τον Άγιο Γεώργιο του Λούρου, και να έχει εσωτερικό δίκτυο το νησί. «Η Λευκάδα θα πεθάνει με αυτή την πολιτική που υπάρχει σήμερα», κατέληξε ο κ. Αραβανής.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο και άλλοι πολίτες, ενώ έδωσε απαντήσεις ο Δήμαρχος Λευκάδας Ξ. Βεργίνης και ο Αντιδήμαρχος Φ. Σκληρός.

Οι απαντήσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής ήταν πως έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης Φίλιππος Σκληρός, τα προβλήματα αυτά οφείλονται στις πολλές βλάβες που υπάρχουν στο δίκτυο και συνεχώς «μπαλώνονται», ενώ οι δεξαμενές και οι γεωτρήσεις του νησιού έχουν στερέψει.

Άγγελος Χόρτης

Βίντεο από τη διαμαρτυρία: || https://www.facebook.com/katymessini/videos/850722456584700 ||

Φωτογραφίες: Γεωργία Σκληρού





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου