Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Αντιδράσεις της Ένωσης Αστυν. Υπαλλήλων Λευκάδας σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου: «Απαράδεκτη η φράση σας περί αισθήματος ασφαλείας»


Με μεγάλη έκπληξη που μας δημιούργησε δυσαρέσκεια διαβάσαμε την ανακοίνωση 
της διοίκησης του Επιμελητηρίου Λευκάδας κατόπιν σύσκεψης για θέματα ασφαλείας του Ν. Λευκάδας.

Απευθυνόμενοι στη διοίκηση του Επιμελητηρίου θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι όταν πραγματοποιείτε συσκέψεις για θέματα ασφαλείας καλό θα ήταν να καλείτε και τους εκπροσώπους του σωματείου μας, αφού είμαστε σε άμεση επαφή με τους συναδέλφους που εκτελούν Υπηρεσία εκτός γραφείων και διαθέτουμε άμεση εικόνα όσον αφορά την Αστυνόμευση του Ν. Λευκάδας.

Έχετε όμως κάθε δικαίωμα να καλέσετε όποιον επιθυμείτε.

Όμως πιο σημαντικό είναι Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΦΡΑΣΗ ΣΑΣ «ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ» .

1 ον . ‘Έχετε διεξάγει ως Επιμελητήριο κάποια έρευνα, ή έχετε στα χέρια σας κάποιες έρευνες που αφορούν τη Δημόσια Ασφάλεια του Ν. Λευκάδας όποτε εξάγατε το συμπέρασμα ότι έχει ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και πρέπει ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ?

2 ον . Έχετε τις επαρκείς γνώσεις να το αποκαταστήσετε με δράσεις όπως αναφέρετε αν έχει όντως χαθεί?

3 ον . Έχετε ενημερώσει τη ΓΕ.Π.Α.Δ.Ι.Ν. και το Αρχηγείο μας ότι επιθυμείτε να αποκαταστήσετε το αίσθημα ασφαλείας στην κοινωνία?

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με πολλές εύλογες απορίες αλλά θα σας επισημάνουμε το εξής:

Κοινωνικό συμφέρον θα ήταν να αφήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια σε βάρος των συναδέλφων (βαθμοφόρων και μη) που αγωνίζονται καθημερινά με δεκαπλάσιο πληθυσμό στο Νομό Λευκάδας κατά τους θερινούς μήνες να πράξουν το σωστό. Το Τμ. Ασφαλείας Λευκάδας έχει προβεί σε αλλεπάλληλες επιτυχίες για συλλήψεις ναρκωτικών και εξιχνιάσεις κλοπών, οι ομάδες της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ συμβάλλουν καθημερινά στην πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, ομοίως και οι υπόλοιπες Υπηρεσίες όπως το ΤΤ Λευκάδας το ΑΤ Ελλομένου και ΑΤ Απολλωνίων .

Οπότε το να κινδυνολογείτε πάνω στην εργασία των συναδέλφων μας αλλά και να πλάθετε εικόνα ανασφάλειας στους μόνιμους κατοίκους και τουρίστες χωρίς να έχετε στοιχεία θεωρούμε ότι είναι επικίνδυνο και άδικο προς τους συναδέλφους μας.

Η Δ.Α Λευκάδας όπως έχουμε κάνει μνεία σε παλαιότερες ανακοινώσεις έχει ανάγκη μόνο από ενίσχυση αστυνομικού προσωπικού, αύξηση των οργανικών της θέσεων αφού οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί σε σχέση με 20 έτη πριν, οι συνταξιοδοτήσεις αυξάνονται και να ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ Δ.ΝΣΕΙΣ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΣΤΕΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου