Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας ενός αθλητικού συλλόγου - Αθλητές πολεμικών τεχνών και ο προπονητής τους στο TSJ [BINTEO]


Στο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει των αγώνων Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 
Kick Boxing, που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο, και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία στις 23 Αυγούστου, βρίσκονται οι αθλητές του Συλλόγου Εύαθλος Λευκάδας-Νυδριού, Σπύρος Γαλιάτσος και Βαγγέλης Κοτσίνης.

Οι δυο αθλητές στελεχώνουν για 3η χρονιά την Εθνική ομάδα Kick Boxing, σε συνέχεια άλλων αθλητών του συλλόγου που το 2017-2018 και το 2022 στελέχωσαν την Εθνική Ομάδα του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ στην  Κροατία. Ο Βαγγέλης  Κοτσίνης έχει βγει πέμπτος, ο Σπύρος Γαλιάτσος  το 2019 στην Ιρλανδία είχε διακριθεί επίσης.

Οι δύο αθλητές και ο προπονητής τους Ευστάθιος Καββαδίας μίλησαν στην κάμερα του thestreetjournal.gr και στον Άγγελο Χόρτη, παραχωρώντας μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης και παρουσιάζοντας ένα δείγμα από τις ικανότητες τους.

Αρχικά, ο προπονητής του συλλόγου κ. Καββαδίας ξεκαθάρισε ποιες είναι οι νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας ενός αθλητικού συλλόγου και η διάκρισή του από άλλες δομές άθλησης όπως ιδιωτικές σχολές εκγύμνασης, πολιτιστικούς συλλόγους κτλ. Έδωσε σημαντικές οδηγίες ως προς το τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς κατά την επιλογή ενός αθλητικού σωματείου και προπονητή, για τη διαφορά αθλητισμού και πρωταθλητισμού, που πολλοί συγχέουν, ενώ αναφέρθηκε στις διακρίσεις και στη μοριοδότηση.

Οι δύο αθλητές μίλησαν για την πορεία τους στις πολεμικές τέχνες του Taekwondo και Kick Boxing, για να τους γνωρίσει ο κόσμος. Παράλληλα, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην προετοιμασία τους και το επίπεδο των συναθλητών τους, για την προσαύξηση στα μόρια εισαγωγής που μπορεί να προσφέρει ο πρωταθλητισμός, τα κίνητρα τους να συνεχίσουν όταν έχουν φτάσει στα όρια τους αλλά και τους μελλοντικούς στόχους τους.


ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΩΣΤΕ ΟΙ  ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ: 1) ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2) Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΗΣ ΓΓΑ , ΑΥΤΟ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΓΟΝΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΑΦΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΚΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟΣ  ΣΤΟ  ΜΗΤΡΩΟ , 3) Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΑ  ΚΑΤΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΚΩΔΙΚΟ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΗΣ ΓΓΑ  ΚΑΙ 4) ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ. Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Η ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΛΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ  ΔΙΕΘΝΕΙΣ  ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ  Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. ΆΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΟΧΕΤΕΥΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ Η Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ Η ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου