Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Όλοι για τη Λευκάδα: Για την άρνηση της Δ.Α. να τεθεί στο Δ.Σ. η στέγαση των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών

Φωτογραφία αρχείου, The Street Journal

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024, αποστέλλαμε αίτημα για να τεθεί ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ζήτημα των τεράστιων προβλημάτων στέγασης που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες αναπληρωτές ή νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, αλλά και άλλες κατηγορίες εργαζομένων που διορίζονται στην επαρχία και φυσικά και στη Λευκάδα.

Το αίτημα εστάλη ώρες πριν την έκδοση πρόσκλησης για την σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12/9/2024.

Δυστυχώς, ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με τις ‘’ευλογίες’’ του κ. Δημάρχου, δεν έθεσε το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Θέλουμε να θυμίσουμε στον Πρόεδρο, επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, ότι είναι Πρόεδρος όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο της πλειοψηφίας.

Προειδοποιούμε δε τον ίδιο αλλά και τον κ. Δήμαρχο, ότι δεν πρόκειται να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Παρακάτω δημοσιεύουμε το αίτημα που στείλαμε.

Λευκάδα, 7 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοτική Παράταξη

«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΙΤΗΜΑ

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας κ. Ευστάθιο Σκλαβενίτη για να συζητηθεί στο Δ.Σ. το πρόβλημα στέγασης Αναπληρωτών και Νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

κ. Πρόεδρε, όλοι γνωρίζουμε το τεράστιο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες αναπληρωτές ή νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, αλλά και άλλες κατηγορίες εργαζομένων που διορίζονται στην επαρχία.

Έλλειψη στέγης και απίστευτα υψηλά ενοίκια οδηγούν πολλούς από αυτούς σε παραίτηση, αφού πρέπει να καταβάλουν πάνω από το μισό τους μισθό για ενοίκιο. Είναι ενδεικτικό, ότι πέρυσι πάνω από 1.000 εκπαιδευτικοί παραιτήθηκαν του διορισμού τους, σ’ αυτό που σπούδασαν γιατί δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά με τα 800 – 900 € του μισθού πείνας που παίρνουν.

Η πολιτεία δεν δείχνει να συγκινείται, άλλα φαίνεται να την απασχολούν, ούτε δίνει καμιά σημασία στην κραυγή αγωνίας των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.

Οι Δήμοι οφείλουν και πρέπει να διεκδικήσουν λύσεις από την πολιτεία, αλλά και να συμβάλλουν οι ίδιοι, στο μέτρο των δυνάμεών τους, βοηθώντας. Τρόποι υπάρχουν!

Το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον και το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να το συζητήσει.

Για τους λόγους αυτούς

Ζητάμε να εισάγετε το κατεπείγον αυτό θέμα στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λευκάδα 6/9/2024 

Για τη Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Κωνσταντίνος Δρακονταειδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου